Ä°skele


  • Home
  • News
  • BÄ°RÄ°NCÄ°LÄ°K ÖDÃœLÃœ SINIRLARI AÅžTI, ARJANTÄ°N’E GÄ°TTÄ°
Wednesday, 05 July 2017 00:00

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ SINIRLARI AŞTI, ARJANTİN’E GİTTİ

19667496 2327246977499851 8280567299835582998 o

49. Geleneksel İskele Festivali kapsamında bu yıl 22.’si düzenlenen Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali’nde gala heyecanı yaşandı. Toplam 12 dalda ödülün verildiği gecenin birincisi ise KKTC’ye ilk kez gelen ekibin, Güney Yarım Küreden Arjantin’in oldu. Arjantin, birincilik ödülünün yanı sıra En iyi performans ödülünün de sahibi oldu.

KKTC’Yİ ULUSLARARASI PLATFORMA TAŞIYAN 22 YILLIK GELENEK…
22. Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali; sloganında olduğu gibi ‘Renkler ve Kültürleri’ bir kez daha İskele ’de buluşturmayı başardı. Organizatörlüğünü Kuzey Kıbrıs Halk Dansları Federasyonu Başkanı aynı zamanda İskele Belediyesi Halk Dansları Yönetmeni, CIOFF KKTC Başkanı Özlem Kadirağa’nın yaptığı gecede KKTC ve Türkiye’nin yanı sıra; Arjantin, İspanya, Şili, Rusya, Azerbaycan ve Makedonya’dan gelen ekipler gösteriler sundu.

GALA GECESİ GÖRÜLMEYE DEĞERDİ
49.’su düzenlenen İskele Festivali’nin olmazsa olması, KKTC’yi ve İskele’yi uluslararası platforma taşımayı başaran, bayrağımızı gururla dalgalandıran Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali’nin gala gecesi dün (4 Temmuz) İskele Açık Hava Kültür Merkezi’nde yapıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği gala gecesi, büyük beğeni topladı. Geceye, eşi Ayşe Sadıkoğlu ile birlikte gelen İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun yanı sıra meclis üyeleri ve müdür vekili, Milletvekili Biray Hamzaoğulları, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, İskele Eski Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, Gazimağusa Eski Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, CIOFF Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul, CIOFF Türkiye Genel Sekreteri Muammer Arslan, CIOFF Bulgaristan Başkanı Emil Pavlov ile Samsun Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Müdür Vekili Şenol Kocatepe de yer aldı.

GÖSTERİLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI 
Büyük bir özveriyle hazırlanan gecede, hünerlerini sergileyen ilk ekip, ev sahibi, İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu oldu. Renkli görüntülere sahne olan gecede misafir olarak katılan Erenköy Lisesi Dans Grubu’nun sergilediği gösteri de büyük beğeni aldı. Gecede sırasıyla İspanya, Azerbaycan, Türkiye, Makedonya, Şili, Rusya ve Arjantin ekipleri de sahne aldı. Tüm gösteriler dakikalarca alkışlandı.

ARJANTİN’E 2 ÖDÜL BİRDEN 
Tanju Hastunç, Adem Öksüzoğlu, Sibel Sezer, Salahi Döşemeci, Savaş Tuğsavul, Candan Doğu ve Meclis Üyesi Ozan Türelleri’in jüri koltuğuna oturduğu gecede ödüller de sahiplerini buldu. Gösterileri ve sahne performanslarıyla kendilerine hayran bırakmayı başararak en iyi performans ödülüne layık görülen Arjantin, gala gecesinin de birincisi olmayı başardı. Ödülünü İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun elinden alan Arjantin’i takip eden ülkeler ise Makedonya ve İspanya oldu. İskele özel ödülü de Azerbaycan’ın oldu.

DİĞER DALLARDA ÖDÜL ALAN ÜLKELER İSE ŞÖYLE; 
En İyi Kadın Dansçı – Rusya (Olga Starodubova) 
En İyi Erkek Dansçı – Azerbaycan (Novroz Mamadli) 
Jüri Özel Ödülü – Türkiye
İskele Özel Ödülü – Azerbaycan 
Otantik Grup Ödülü – İspanya
Halk Ödülü – Şili 
Festival Ödülü – Rusya 
Kareografi Ödülü – Makedonya 
En İyi Performans Ödülü – Arjantin

Read 3183 times

Copyright © 2024 Ä°skele Belediyesi. All Rights Reserved.

gorunum tasarim

oneri en


client portal