Ä°skele


  • Home
  • News
  • BÄ°RÄ°NCÄ°LÄ°K ÖDÃœLÃœ BREZÄ°LYA’NIN
Friday, 06 July 2018 00:00

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ BREZİLYA’NIN

36670208 2596773820547164 5107818959466397696 o

50. Geleneksel İskele Festivali kapsamında bu yıl 23.’sü düzenlenen Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali’nde gala heyecanı yaşandı. Toplam 13 dalda ödülün verildiği gecenin birincisi ise KKTC’ye ilk kez gelen Brezilya ekibi oldu. Brezilya, birincilik ödülünün yanı sıra En iyi Kareografi ödülünün de sahibi oldu.

KKTC’Yİ ULUSLARARASI PLATFORMA TAŞIYAN 23 YILLIK GELENEK…
23. Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali; sloganında olduğu gibi ‘Renkler ve Kültürleri’ bir kez daha İskele ’de buluşturmayı başardı. Organizatörlüğünü Kuzey Kıbrıs Halk Dansları Federasyonu Başkanı aynı zamanda İskele Belediyesi Halk Dansları Yönetmeni, CIOFF KKTC Başkanı Özlem Kadirağa’nın yaptığı gecede KKTC ve Türkiye’nin yanı sıra; Brezilya, Bolivya, Romanya, Rusya, Çekya Cumhuriyeti, Makedonya ve Macaristan’dan gelen ekipler gösteriler sundu.

GALA GECESİ GÖRÜLMEYE DEĞERDİ
50.’si düzenlenen İskele Festivali’nin olmazsa olmazı, KKTC’yi ve İskele’yi uluslararası platforma taşımayı başaran, bayrağımızı gururla dalgalandıran 23. Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali’nin gala gecesi dün (5 Temmuz) İskele Açık Hava Kültür Merkezi’nde yapıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği gala gecesi, büyük beğeni topladı. Geceye, Başbakan Tufan Erhurman, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Meclis Üyeleri ve Müdür Vekili, Milletvekili Biray Hamzaoğulları, Gençlik Dairesi Müdürü Şifa Çolakoğlu, CIOFF yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ERHURMAN: ‘‘KKTC’NİN GELECEĞİ AHENK İÇİNDE ÇOK KÜLTÜRLÜ BİR YAPIDA OLACAK’’
Gecede kısa bir konuşma yapan Erhurman İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu tekrardan göreve gelmesi vesilesiyle kutladı. Erhurman konuşmasının devamında şunlara yer verdi; ‘‘Bu etkinlikleri en güzel şekilde düzenleyen belediyelerimizden biri İskele Belediyemizdir. Bundan dolayı onları kutluyorum. Uluslararası toplumları burada görüyorum, bundan büyük bir heyecan duyuyorum o yüzden kaçırmak istemedim. Çok güzel bir gece olacağından eminim. Çünkü biliyorsunuz İskele belediyemiz bir de kültürlerin kaynaşması etkinliği düzenliyor ve bu festivalde tekrardan bir kültürlerin kaynaşması festivali tadında olacaktır. KKTC’nin geleceğinin de gerçekten ahenk içinde çok kültürlü bir yapıda olacağını düşünüyorum. İskele tamda bunun örneği olan bir belediye ve bölge olma yolunda ilerliyor o yüzdende bu geceki etkinliği çok anlamlı buluyorum. Herkesi sevgiyle kucaklıyorum güzel bir etkinlik diliyorum’’.

GÖSTERÄ°LER BÃœYÃœK BEÄžENÄ° TOPLADI 
Büyük bir özveriyle hazırlanan gecede, hünerlerini sergileyen ilk ekip, ev sahibi, İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu oldu. Renkli görüntülere sahne olan gecede misafir olarak katılan Erenköy Lisesi Dans Grubu’nun sergilediği gösteri de büyük beğeni aldı. Gecede sırasıyla Çekya Cumhuriyeti, Romanya, Makedonya, Türkiye, Macaristan, Brezilya, Rusya ve Bolivya ekipleri sahne aldı. Tüm gösteriler dakikalarca alkışlandı.

BREZÄ°LYA’YA 2 ÖDÃœL BÄ°RDEN 
Faruk Alkaya, Mehmet Ayan, Bülent Kurtişoğlu, Sibel Sezer, Tanju Hastunç, Savaş Tuğsavul, Huriye Kaşer, Kağan Tiftik, Amir Mamuti, Adem Öksüzoğlu ve Gülgün Sanlıer’in jüri koltuğuna oturduğu gecede ödüller de sahiplerini buldu. Hazırlayıp sahneledikleri gösteri ile izleyenleri kendilerine hayran bırakmayı başararak en iyi kareografi ödülüne layık görülen Brezilya, gala gecesinin de birincisi olmayı başardı. Ödülünü Başbakan Tufan Erhurman’ın elinden alan Brezilya’yı takip eden ülkeler ise Macaristan ve Bolivya oldu. İskele özel ödülü de Türkiye’nin oldu.

DÄ°ÄžER DALLARDA ÖDÃœL ALAN ÃœLKELER Ä°SE ŞÖYLE; 
En Ä°yi Bay Dansçı – Rusya (Danil Nechaeu) 
En Ä°yi Bayan Dansçı – Brezilya (Taiz Kinteyro) 
Jüri Özel Ödülü – Çekya Cumhuriyeti
Ä°skele Özel Ödülü – Türkiye 
Otantik Grup Ödülü – Macaristan
Halk Ödülü – Bolivya
Festival Ödülü – Romanya 
Kareografi Ödülü – Brezilya 
En İyi Performans Ödülü – Rusya
Onur Ödülü – Makedonya

Read 2091 times

Copyright © 2024 Ä°skele Belediyesi. All Rights Reserved.

gorunum tasarim

oneri en


client portal