İskele


  • Home
  • News
  • LARNAKA ŞEHİTLERİ TÖRENLE ANILDI
Monday, 24 December 2018 01:00

LARNAKA ŞEHİTLERİ TÖRENLE ANILDI

48419220 2756399361251275 8137483439751299072 o

21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası, Larnaka Şehitleri’ni anma töreniyle devam etti. 1963-1974 yıllarında Larnaka ve Larnaka sancağına bağlı yerleşim birimlerinde, verilen mücadeleler sırasında şehit olanlar İskele’de Larnaka Şehitler Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldılar.

RAHMET, MİNNET VE ŞÜKRANLA… 
Larnaka Şehitler Anıtı önünde gerçekleşen ve protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam etti. Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, İskele Kaymakamı Mustafa Ürüncüoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, Milletvekilleri Yasemin Öztürk ve Mesut Genç’in yanı sıra KTBK Komutanlığı adına Tank Binbaşı Özgür Saraç, GKK adına Piyade Yarbay Mustafa Horkal, İskele Polis Müdür Vekili Ahmet Beşerler, Sivil Savunma İskele Bölge Müdürlüğü, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, bölge okullarından öğrenciler ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı Larnaka Anıtı önündeki törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

SADIKOĞLU: “MÜCAHİT ASKERLERİMİZ KAHRAMANCA DİRENDİ”
Günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu yaptı. Larnaka Bölgesinde; vatan, bayrak ve bağımsızlık uğruna, gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum diyen Sadıkoğlu, konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: “Rumların 21 Aralık 1963 tarihinde Kıbrıs Türklerine yönelik başlattığı silahlı saldırılara karşı, Larnaka Sancağımıza bağlı 43 Köyümüzde görevlendirilen mücahit askerlerimiz kahramanca direnerek mücadele ettiler. Bu köylerde yaşayan yaşlı, kadın ve çocuk vatandaşlarımız ise saldırılar karşısında göç etmek zorunda kalmışlardır. Larnaka ve Larnaka’ya bağlı yerleşim yerlerinde ki bu mücadeleler sırasında da canlarını hiçe sayarak mücadele eden büyüklerimizden 173’ü ne yazık ki şehit oldu. Bu acı ve zulüm ne yazık ki yıllarca devam etti. Ta ki 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekâtı’na kadar. Anavatan Türkiye’mizin etkin ve yerinde müdahalesi sayesinde yaşanılan zulümler sona ermiştir.” “Bugün şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklarda, şanlı bayrağımızın gölgesinde başımız dik, güven ve huzur içinde yaşayabiliyoruz” diyen Sadıkoğlu konuşmasının sonunda ise Kıbrıs Türk Halkının varoluş mücadelesine katılanları, Toplumsal Mücadele Önderimiz Dr. Fazıl KÜÇÜK ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif DENKTAŞ’ı, ahirete göç eden dava arkadaşlarını, Mehmetçik Ve Mücahit şehitlerimizi rahmet ve minnetle andı, gazilerimize de şükranlarını sundu.

ABDURRAHMANOĞLU:“ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ KAZANMAK İÇİN DİRENDİK”
Bir diğer konuşma yapan isim ise TMT Mücahitler Derneği İskele Şube Başkanı Ali Abdurrahmanoğlu oldu. 23 Aralık tarihinde, Larnaka halkının uzun yıllar Rum ve Yunan ikilisine karşı, özgürlük ve bağımsızlıklarını kazanmak için direndiklerini hatırlattı.

ŞİİRLER OKUNDU, DUALAR EDİLDİ
Törende, Şehit İlker Karter İlkokulu Hatice Nur Genç ’Şehitlere’, İskele Ticaret Lisesi Öğrencisi Aynur Aydın ‘Ben Bir Şehit Kızıyım’, Bekirpaşa Lisesi Öğrencisi Nilgün Esin Çıtak ‘Canbolat Gibi’ isimi şiirlerini okudu. Larnaka Şehitler Anıtı önündeki tören Dinişleri Başkan Yardımcısı Fahrettin Öğdü’nün şehitler için okuduğunu duanın ardından son buldu

Read 1960 times

Copyright © 2024 İskele Belediyesi. All Rights Reserved.

gorunum tasarim

oneri en


client portal