İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cumartesi, 29 Kasım 2014 00:00

ULUSLARARASI FESTİVALLER BİRLİĞİ YALOVA'DA TOPLANDI

Uluslararası Festivaller Birliği 2014 yılı 2. Dönem Toplantısı Yalova’da yapıldı. Yalova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, KKTC İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, CIOFF Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul ile Türkiye ve KKTC’den onlarca festival temsilcisi katıldı.

Toplantı, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in açış konuşmasıyla başladı. Güleç, konuşmasında yurtiçi ve yurtdışından onlarca festivali bünyesinde bulunduran ve bu festivallerin gelişimine önemli katkıları olan Uluslararası Festivaller Birliği'ni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehri Yalova’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in açış konuşmasının ardından kürsüye gelen Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek, 10 yıl önce temelleri atılan Festivaller Birliği’nin bugün çok önemli bir yere geldiğini ve Türkiye’de festival denildiği zaman akla gelen ilk kurum olduğunun altını çizdi. Festivaller Birliği’nin bu güne gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden İpek: “10 yıldır bıkmadan, yılmadan çalışmalarımıza devam ediyor, bünyemizde bulunan ya da bizden destek isteyen tüm festivalleri destekliyoruz. Ben bu süreçte emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi geçen hafta bir üyemizi, Türkiye’de halk oyunlarına büyük emeği geçen Tekin Ağabeyimizi –Tekin Bozhalil’i- kaybettik; kendisini minnet ve rahmetle anıyorum.”

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da toplantıda birer selamlama konuşması gerçekleştirdiler. Özacar konuşmasında millet olarak Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” ilkesini benimsediklerini ve festivallerin de toplumların birbirini tanımasında, toplumların kaynaşmasında büyük bir hizmeti olduğunu söyledi. Türkiye’de festival kültürünün gelişmesine katkı sağlayan Festivaller Birliği’ne çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

KKTC İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da konuşmasında milli kültürün uluslararası alanda tanıtımına katkılarından dolayı Uluslararası Festivaller Birliği'nin çalışmalarının çok önemli olduğunu kaydetti.
Uluslararası Festivaller Birliği’nin yeni üyelerinden Bolu Belediyesi adına konuşma yapan Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, yaptıkları festivaller hakkında bilgi verdi. Davarcıoğlu, Türkiye’nin kültür hayatına çok önemli katkıları olan Uluslararası Festivaller Birliği'nde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Çalışma kurullarının şekillendirildiği, Birlik’in 6 aylık eylem planının belirlendiği toplantının öğleden sonraki ikinci oturumunda katılımcılar düzenledikleri festival ve organizasyonlar hakkında bilgi verdiler. Birlik’in 2015 Yılı 1. Dönem toplantısının Nisan ayının ilk haftası Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’da yapılmasına karar verildi.
Etkinlik Yönetmeni ve Eğitmen Yavuz Özdel'in Festival Organizasyonu ve Marka Olmak konulu seminerinin ardından katılımcılar YAFEM ve TUFAG dernek merkezlerini ve Yalova Şehir Müzesini ziyaret ettiler.

Okunma 8119 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli