İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Pazar, 04 Ekim 2015 00:00

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ

12095188_1897692483788638_8318261486937447615_o.jpg

İskele Belediyesi, hayvanları korumak ve onların daha iyi bir hayat sürmesini sağlamak için başlattığı çalışmalarına devam ediyor. Mevcut kulübelere ek olarak 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne özel, İskele Belediyesi Park ve Bahçe Birimi ile demir atölyesi tarafından yapılan köpek-kedi yemlikleri, sulukları ve kuş yuvaları, Anavatan Parkı içerisine yerleştirildi.

SADIKOĞLU: “ONLARI SOKAĞA TERK ETMEYİN”

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü dolayısı ile bir de mesaj yayımlayan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, hayvan sevgisinin gelecek nesillere aşılanması gerektiğini söyledi ve İskele Belediyesi’nin de bu bilinç ile hareket ettiğine dikkat çekti. Huzurlu ve sağlıklı yaşamanın hayvanlar için de temel bir hak olduğunu ifade eden İskele Belediye Başkanı, herkese görevler düştüğünü bu kapsamda tüm vatandaşları, evlerinin önüne bir kap su ve mama koymaya davet etti.

İSKELE ve BELDELERİNDEKİ KÖPEKLER KAYIT ALTINA ALINIYOR

Bu arada sevimli dostlarımız için çalışmalarını sürdüren İskele Belediyesi, İskele ve beldelerindeki köpekleri kayıt altına almaya devam ediyor. Bu kapsamda mikroçip takılan her köpeğin bir kimliği olacak, sahipsiz köpekler ise toplatılarak yapım aşamasında olan Hayvan Barınağı’na yerleştirilecek.

ÖNCE MİKROÇİP SONRA KAYIT

7 Ocak 2014’ten itibaren yürürlükte olan köpek kayıt tüzüğüne bağlı olarak hareket eden İskele Belediyesi, vatandaşlara konu hakkında bir duyuru yaptı. Veteriner eşliğinde hareket eden İskele Belediyesi, köpek sahiplerini 7 haftalıktan büyük tüm köpeklere MİKROÇİP takılması ve kayıt altına alınmaları konusunda uyardı. Uyarı neticesinde İskele ve beldelerinde yaşayan vatandaşlar, köpeklerinin kayıt altına alınması için İskele Belediyesi’ne gelmeye başladı.

Bu uyarının dikkate alınmaması durumunda ise, köpek kayıt tüzüğü gereği kayıt altına alınamayan köpekler sahiplerinden alınarak Veteriner Dairesi’ne teslim edilecek. Sahibi olmayan ve kimlik verilemeyen köpekler ise İskele Belediyesi tarafından yapılmakta olan Hayvan Barınağı’na yerleştirilecek.

TÜZÜĞE UYMAYANLARA CEZA KAPIDA

7 Ocak 2014’ten itibaren yürürlükte olan köpek kayıt tüzüğüne göre köpeklerine mikroçip taktırmayan ve kayıt ettirmeyen köpek sahipleri suç işlemiş sayılacak ve aylık brüt asgari ücretin 4 katına kadar para cezasına ve/veya 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılabilecek.

Konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler, İskele Belediyesi’nin 7 gün 24 saat hizmet veren 444 21 22 numaralı telefondan dâhili 5’i tuşlayarak Zabıta Birimi’ne ulaşabilecekler.

Okunma 6877 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli