Ä°skele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



  • Anasayfa
  • Haberler
  • BÄ°RÄ°NCÄ°LÄ°K ÖDÃœLÃœ TÃœRKÄ°YE’YE GÄ°TTÄ°
Pazartesi, 04 Temmuz 2016 00:00

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ TÜRKİYE’YE GİTTİ

13568785 2039717706252781 4441343981085706590 o

48. Geleneksel İskele Festivali kapsamında bu yıl 21.’si düzenlenen Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali’nde dün akşam (3 Temmuz) gala heyecanı yaşandı. Toplam 10 dalda ödülün verildiği gecede birincisi ise Türkiye oldu. Türkiye birinciliğin yanı sıra kareografi ödülünün de sahibi oldu.

21 YILLIK GELENEK…

21. Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali; sloganında olduğu gibi ‘Renkler ve Kültürleri’ bir kez daha İskele ’de buluşturmayı başardı. Organizatörlüğünü Kuzey Kıbrıs Halk Dansları Federasyonu Başkanı aynı zamanda İskele Halk Dansları ekibi Yönetmeni, CIOFF KKTC Başkanı Özlem Kadirağa’nın yaptığı gecede KKTC ve Türkiye’nin yanı sıra; 
Kanada(Filipinler) Kolombiya, Bulgaristan ve ÇEK Cumhuriyeti’nin gösterileri muhteşem görüntülere sahne oldu. Ülkelerin gösterileri büyük bir beğeni ve merakla izlendi.

GALA GECESİ GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

48.’si düzenlenen İskele Festivali’nin olmazsa olması, KKTC’yi ve İskele’yi uluslararası platforma taşımayı başaran, bayrağımızı gururla dalgalandıran Uluslararası İskele Halk Dansları Festivali’nin gala gecesi dün akşam (3 Temmuz) İskele Açık Hava Kültür Merkezi’nde yapıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği gala gecesi, büyük beğeni topladı.Geceyi izlemeye gelenler arasında İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, meclis üyeleri ve müdür vekilinin yanı sıra Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, CIOFF KKTC Başkanı Özlem Kadirağa, CIOFF Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul, CIOFF Türkiye Genel Sekreteri Muammer Arslan, CIOFF Bulgaristan Başkanı Emil Pavlov ile Uluslararası Halk Sanatları Organizasyonu Türkiye Başkanı Faruk Alkaya da yer aldı.

BÄ°R BÄ°R HÃœNERLERÄ°NÄ° SERGÄ°LEDÄ°LER

Gala Gecesi; saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı, ekiplerin halkı selamlamaları ve yerlerini almaları ile devam etti. Gecede ilk sahne alan ekip ise ev sahibi; İskele Belediyesi Halk Dansları ekibi oldu. Onu Çek Cumhuriyeti, Kanada(Filipinler), Türkiye, Kolombiya ve Bulgaristan izledi. Tüm gösteriler dakikalarca alkışlandı.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ TÜRKİYE’YE GİTTİ

Tanju Hastunç, Adem Öksüzoğlu, Üney Bensel,Sibel Sezer, Salahi Döşemeci, Sadiye Desdur, Evrim Kayıkçı, Savaş Tuğsavul ve Dilara Korahan’ın jüri koltuğuna oturduğu gecede ödüller de sahiplerini buldu. Gösterileri ile halkı kendilerine hayran bırakarak en iyi kareografi ödülüne layık görülen Türkiye gala gecesinin de birincisi olmayı başardı. Ödülünü İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun elinden alan Türkiye’yi takip eden ülkeler ise Kanada(Filipinler) ile Kolombiya oldu.

Diğer dallarda ödül alan ülkeler ise şöyle; 
Jüri Özel Ödülü – Bulgaristan
İskele Özel Ödülü – Çek Cumhuriyeti
Otantik Grup Ödülü – Kanada(Filipinler)
Halk Ödülü – Çek Cumhuriyeti 
Festival Ödülü – Bulgaristan
En İyi Performans Ödülü – Kolombiya

GÖRKEMLİ FİNAL

48. İskele Festivali kapsamında bu yıl 21.’si düzenlenen ve gala gecesi ile Pazar akşamına damgasını vuran Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali, halkın taktirini toplamayı başardı. Ödül töreninin ardından konfetilerle son bulan gecede Mustafa Kubbittin de şarkılarıyla galaya renk kattı.Sahneye çıkarak tüm geceye katkı koyan herkese teşekkürlerini sunan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, ekiplerle selfie çektirdi.

Okunma 3764 defa

Telif Hakkı © 2024 Ä°skele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli