İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cuma, 08 Temmuz 2016 00:00

TÜRKİYE ÖDÜLLERİ TOPLADI

13576696 2040871949470690 6450676115879177050 o

21. Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali’nde erkek ve bayan festival güzeli ödülleri her iki dalda da Türkiye’nin oldu. Yarışma heyecanının yaşandığı gecede Ergazili Kadınlar Korosu da mini bir konser verdi.

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

48. İskele Festivali kendisi gibi geleneksel hale gelen 21.Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali’yle de göz dolduruyor. Dün akşam (5 Temmuz) İskele Açık Hava Kültür Merkezi’nde İskele Belediyesi’nde düzenlenen, Geleneksel Kostüm Defilesi ile Bay ve Bayan Festival Güzeli Yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

RENKLER VE KÜLTÜRLER AYNI SAHNEDE BULUŞTU

Organizatörlüğünü, Kuzey Kıbrıs Halk Dansları Federasyonu Başkanı aynı zamanda İskele Halk Dansları ekibi Yönetmeni, CIOFF KKTC Başkanı Özlem Kadirağa’nın yaptığı gece Geleneksel İskele Festivaline katılan ekiplerin Geleneksel kostüm defilesi ile başladı, bay ve bayan festival güzeli seçimi ile son buldu. KKTC ve Türkiye’nin yanı sıra; Kanada(Filipinler) Kolombiya, Bulgaristan ve ÇEK Cumhuriyeti’nden Festival için İskele’ye gelen gençlerin giydiği kostümler; büyük beğeni topladı. Renkler ve kültürleri aynı sahnede buluşturmayı başaran gençlerin gösterileri; dakikalarca ayakta alkışlandı.

KOSTÜM ÖDÜLLERİ TÜRKİYE VE KANADA’YA GİTTİ

Tahir Musalar, Fatoş Taygun, Emil Pavlov, Halide Dalokay, Tuğçe Erdönmez, Gülgün Sanlıer, Mert Çiftçi, Elmas Tokay ve Eray Göksan’dan oluşan jüri üyeleri dereceye girenleri seçmekte bir hayli zorlandı. Heyecanlı anların yaşandığı gecede Geleneksel Kostüm Defilesi ile Bay ve Bayan Festival Güzelleri ödülleri sahiplerinin oldu. Gecede en iyi kostüm ödüllerini Türkiye ile Kanada kazandı. Kazananlara kupalarını İskele Halk Dansları ekibi Yönetmeni, CIOFF KKTC Başkanı Özlem Kadirağa verdi.

ERKEK VE BAYAN FESTİVAL GÜZELİ TÜRKİYE’DEN

21. Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali’nde erkek ve bayan festival güzeli ödülleri her iki dalda da Türkiye’nin oldu. Erkek festival güzeli Türkiye’den Yavuz Seyer, Bayan Festival Güzeli ödülü ise yine Türkiye’den Simay Reyhan’ın oldu.

BAYAN FESTİVAL GÜZELİNE ÖDÜLÜNÜ SADIKOĞLU VERDİ

Erkek Festival Güzeline ödülünü İskele Belediyesi Asbaşkanı Mahmut Yılmazoğulları ile jüri üyesi Gügün Sanlıer’in birlikte verdiği geceye eşi Ayşe Sadıkoğlu ile birlikte katılan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da ödül verenler arasındaydı. Sadıkoğlu, bayan festival güzelliğine layık görülen Simay Reyhan’a ödülünü taktim etti.

ERKEK FESTİVAL GÜZELLERİ
1.Yavuz Seyer - TÜRKİYE 
2.Juan David Florers – KOLOMBİYA
3.Danny Takıeddin – ÇEK CUMHURİYETİ

BAYAN FESTİVAL GÜZELLERİ
1.Simay Reyhan – TÜRKİYE 
2.Merve Pehlivan – TÜRKİYE
3.Yoama Shinikove – BULGARİSTAN

BAY VE BAYAN İSKELE GÜZELİ
Sorie Andrea Fernandez – KOLOMBİYA
Mert Çiftçi – TÜRKİYE

BAY VE BAYAN BASIN GÜZELLERİ
Merve Pehlivan – TÜRKİYE 
Juan David Florers – KOLOMBİYA

Okunma 3670 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli