İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



  • Anasayfa
  • Haberler
  • LARNAKALILAR GECESİNİN OLMAZSA OLMAZI; NOHUTLU PİLAV VE ACUVA TATLISI
Pazar, 10 Temmuz 2016 00:00

LARNAKALILAR GECESİNİN OLMAZSA OLMAZI; NOHUTLU PİLAV VE ACUVA TATLISI

13584872 2041908436033708 2442076017902274461 o

13 Temmuz’da başlayan 48. İskele Festivali, halkın yoğun katılımı ile ve tabi ki gelenekleri ile devam ediyor. Dün akşam (7 Temmuz) İskeleli müzisyenlerin sahne aldığı Larnakalılar gecesine ev sahipliği yapan İskele Festivali’nde, unutulmaz bir gece yaşandı. Konseri izlemeye gelenlere nohutlu pilav ve İskele’ye özgü acuva tatlısı ikram edildi.

NOSTALJİ RÜZGÂRI ESTİ

İskele Belediyesi ve Larnakalılar Derneği’nin organizasyonunda Larnaka Türk Kadınlar Birliği’nin de desteğiyle gerçekleşen Larnakalılar Gecesi, İskele Belediyesi Açık Hava Kültür Merkezi’ne gelenlere müzik ziyafeti sundu. İzzi Şoför, Hasan Uluel ve İbrahim Kurşiniler’in ayrı ayrı sahne aldığı gecede nostalji rüzgarı esti. Halkın yanı sıra konseri izlemeye gelenler arasında İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu eşi Ayşe Sadıkoğlu, Meclis Üyeleri, Müdür Vekili ile Larnakalılar Derneği Başkanı Göksel Saydam da vardı.

SAYDAM: “AMACIMIZ; GELENEK, GÖRENEK VE KÜLTÜRLERİ YAŞATMAK

Gecenin açılış konuşmasını Larnakalılar Derneği Başkanı Göksel Saydam yaptı. 2008 yılında kurulan Larnakalılar Derneği’nin amacının gelenek, görenek ve kültürlerini yaşatmak olduğunu ifade eden Saydam, Larnakalıları bir araya getirmek için bu tür etkinlikler düzenlediklerini ifade etti. Larnakalılar olarak kültürel ve tarihsel gelişimlerini gelecek kuşaklara aktarmak amacında olduklarını da söyleyen Saydam, bu yıl Larnakalılar Gecesi’ne destek olan Larnaka Türk Kadınlar Birliğine de teşekkür etti.

SADIKOĞLU: “ İSKELE FESTİVALİ TÜM İSKELELİLER’İN HAKLI GURURU

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da konuşmasına halkın Ramazan Bayramını kutlayarak başladı. Larnaka’da deniz panayırı olarak başlayan şimdilerde ise uluslararası bir boyut kazanan İskele Festivali’nin tüm İskelelilerin haklı gururu olduğuna dikkat çekti. Geçmişten günümüze festivalin oluşumunda katkısı olan herkese teşekkürlerini de sunan Sadıkoğlu’nun bir diğer teşekkürü ise gecenin organizasyonunda emeği geçen Larnakalılar Derneği ile Larnaka Türk Kadınlar Birliği’neydi..

ALKIŞLAR İSKELELİ MÜZİSYENLER İÇİN

İskele’nin yöresel lezzetlerinden olan Nohutlu pilav ve acuva tatlısının ikram edildiği gecede, İzzi Şoför, Hasan Uluel ve İbrahim Kurşiniler’in yer aldığı İskeleli Müzisyenlerin seslendirdiği şarkılar büyük beğeni ve alkış topladı.

REZVAN KURŞİNİLER DE UNUTULMADI

2 yıl önce aramızdan ayrılan İskeleli şarkıcı Rezvan Kurşiniler de unutulmadı. Gecenin sonunda sahneye çıkan ünlü kemancı İbrahim Kurşiniler ilk şarkısını Rezvan Kurşiniler’in anısına seslendirdi.

Okunma 3050 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli