İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cuma, 22 Temmuz 2016 00:00

TOPÇUKÖY ŞEHİTLERİ TÖRENLE ANILDI

13731966 2051299131761305 546833179117720492 o

Milli Mücadele Yılları ile 1974 Mutlu Barış Harekâtı sırasında şehit olan 9 Kıbrıslı Türk, Topçuköy Şehitliği’nde düzenlenen törenle anıldı. Törene şehit aileleri ve vatandaşların yanı sıra, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Kaymakamı Kemal Yılmaz, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, KTBK Komutanlığı adına Hava Savunma Yarbay Saim Tabak, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Eğitim Merkez Komutanı Piyade Yarbay Cumhur Yazgan, İskele Polis Müdürü Şengül Kadı, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Erdoğan Çelebi, Topçuköy Milli Mücadele ve Şehitleri Yaşatma Derneği yetkilileri, Kıbrıs TMT Derneği ile kurum ve kuruluş yetkilileri katıldı.

ACI İLK GÜNKÜ KADAR TAZE
Acının ilk günkü kadar taze olduğu Topçuköy’de 1958, 1964 ve 1974 Barış Harekâtı sırasında şehit olan 9 Kıbrıslı Türk için şehitlikte düzenlenen törende ilk olarak protokol sırasına göre anıta çelenkler konuldu, ardından saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

BALAN: “TOPÇUKÖY HALKI, ÖRNEK BİR DİRENİŞ ORTAYA KOYDU”
Törende ilk konuşmayı yapan isim Topçuköy Milli Mücadele ve Şehitleri Yaşatma Derneği Başkanı Metin Balan oldu. Topçuköy’de yaşananların tarihi geçmişi hakkında bilgiler vererek konuşmasına başlayan Balan, köy halkının Milli Mücadele yıllarında örnek bir direniş ortaya koyduğunu söyledi. Balan, ‘Türkiye’deki darbe gecesi büyük bir fırsat kaçırıldı’ diyen Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) eski Milletvekili Hristos Rotsas’ı da sert bir dille eleştirdi.

Metin Balan’ın ardından Gülten Aktaş ‘Şehit Torunu’ Emine Pakel ise ‘Ölümsüz Kahraman’ isimli şiirini okudu.

SADIKOĞLU: “ACILAR İLK GÜNKÜ TAZELİĞİNİ KORUYOR”
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da konuşmasına gözünü bile kırpmadan bu vatan uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anarak başladı. “Kaç yıl geçerse geçsin, acılar ilk günkü tazeliğini koruyor” diyen Sadıkoğlu şunları söyledi: “1958’lerden 1974 yılına kadar Kıbrıs’ta yaşayan Türk toplumu Rumlara karşı şanlı ve gururlu bir mücadele vererek var olma mücadelesini kahramanca sürdürdü. Adanın dört bir yanından bu mücadeleler sırasında canlarını hiçe sayarak mücadele eden insanlarımızdan maalesef bugün birçoğu hayatını kaybederek şehitlik mertebesine yükseldi, birçoğu da yaralanarak gazi oldu. Unutulmamalıdır ki geçmişini bilmeyen toplumlar geleceklerine yön veremezler” dedi.

SADIKOĞLU: “GÜVEN VE HUZUR İÇERİSİNDE YAŞIYORSAK ŞEHİTLERİMİZİN SAYESİNDE”
Konuşmasında hunharca katledilen Orhan Salih’i, Mehmet Emin Hüseyin’i, Bekir Mustafa’yı, Kamil Ahmet’i, Mahmut Mehmet Ali’yi, Hasan Mustafa’yı ve halen Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından naaşlarına ulaşılmaya çalışılan; İsmail Balcı’yı, Ahmet Ali Osman’ı ve Fuat Gülali’yi rahmetle anan Sadıkoğlu, ‘bugün bu topraklarda huzur ve güven içerisinde yaşayabiliyorsak, şehitlerimizin sayesindedir’ dedi.

ŞEHİTLERLERE KARANFİL BIRAKILDI
Konuşmaların ardından tören Topçuköy İmamı Abdulkadir Oran’ın şehitler için okuduğu duanın ardından son buldu. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve diğer katılımcılar şehitlerin kabirlerine karanfiller de bıraktı.

Okunma 5949 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli