İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Çarşamba, 31 Ağustos 2016 00:00

İSKELE’DE ‘ZAFER’ COŞKUSU

14115392 2078201912404360 2472360682882083786 o

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümü İskele’de coşku ile kutlandı. İskele’deki törenler Atatürk Anıtı ve Ecevit Meydanı’nda yer aldı.

İLK TÖREN ATATÜRK ANITI’NDA

Anavatan Türkiye ile birlikte ülkemizde de ulusal bayramlarından olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümü kutlamaları kapsamında İskele'deki ilk tören Atatürk Anıtı’nda yer aldı. Burada anıta çelenklerin konulması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle son buldu. Törenlere Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, İskele Kaymakamı Kemal Yılmaz, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, KTBK adına Hava Savunma Yarbay Saim Tabak, GKK adına Piyade Yarbay Cumhur Yazgan, İskele Polis Müdürü Şengül Kadı, siyasi parti temsilcileri, muharip dernekler, kurum-kuruluş temsilcileri ve okulların yanı sıra halk katıldı.

İKİNCİ TÖREN ECEVİT MEYDANI’NDA YAPILDI

Bir diğer tören ise İskele Ecevit Meydanı’ndaydı. Buradaki tören, İskele Kaymakamı Kemal Yılmaz, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Piyade Yarbay Cumhur Yazgan’ın, halkın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlaması ile başladı.

KOÇER: “TARİHE GEÇEN EN PARLAK ZAFER”

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Hava Savunma Üsteğmen Gökçen Koçer yaptı. En zor zamanlarda ordu ve milletin dayanışma içerisinde olduğuna vurgu yapan Müftüoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın tarihe geçen en parlak zafer olduğuna dikkat çekti.

İSKELE’DE 30 AĞUSTOS COŞKUSU

İskele Ecevit Meydanı’ndaki törende, Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencisi Polen - Emre Yarıcıoğlu, İskele Ticaret Lisesi öğrencisi Ümmühan Altundağ ve İskele Bekirpaşa Lisesi öğrencisi Cesun Kay günün anlam ve önemini belirten şiirler okudular.

İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu ile KKTC Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi’nin de gösteriler sunduğu tören, resmi geçit ile İskele Belediyesi Gazinosu’ndaki bayramlaşma ve izaz ikramla son buldu.

Okunma 5608 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli