İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Perşembe, 01 Eylül 2016 00:00

BAŞKANIMIZ HASAN SADIKOĞLU, KANAL T CANLI YAYININA KATILDI

14138835 2079394472285104 2566036353297918253 o

“KAÇAK YAPILAR YIKILACAK”
“KAÇAK YAPILAR KONUSUNDA HERKESE AYNI PROSEDÜR UYGULANACAK”
“MAHKEME KARARI UYGULANANA KADAR O MÜHÜR KALKMAYACAK”
“SAHİL ŞERİDİNDEKİ BİRÇOK YAPI RUHSATSIZ”
“KAÇAK YAPILARA MÜDAHALENİN DEVAMI GELMEZSE BENDEN HESAP SORUN”
“MAAŞ İDDİASI ACİZLİĞİN GÖSTERGESİ”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, bu sabah (1 Eylül) Kanal T’de yayınlanan Cenk Diler’in hazırlayıp sunduğu ‘Uyan Kıbrıs’ Programı’na konuk oldu. İskele Belediyesi tarafından geçtiğimiz Pazartesi günü, 2003- 2005 yıllarında alınan mahkeme kararını uygulayarak Boğaz Hotel’e ait sahilde bulunan kaçak yapıların mühürlenmesi konusu hakkında konuşan Başkan Sadıkoğlu, kişi gözetmeksizin, ortada ruhsatsız, kaçak bir yapı varsa hepsinin yıkılacağını söyledi. Kaçak yapılar konusunda herkese aynı prosedürün uygulandığını da belirten Sadıkoğlu, Boğaz Hotel’e ait sahildeki kaçak yapılar için vurulan mührün, ruhsatlandırma oluncaya kadar kalkmayacağını vurguladı. 
İskele Belediye Başkanı, Mehmet Erülkü’nün ‘sekreterine 10 bin TL Maaş veriyor’ iddiasına da yanıt verdi, bu iddia, acizliğin bir göstergesidir dedi.

SADIKOĞLU:“ KAÇAK YAPILAR YIKILACAK. HADSİZ YORUMLAR KİŞİNİN KENDİSİNİ BAĞLAR”
İskele Belediyesi, Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nin 2003 yılında almış olduğu “sahildeki kaçak yapılara ilişkin kararı” nı uygulamaya koydu. Belediye zabıta ekibi 29 Ağustos Pazartesi günü İskele Boğaz’da bulunan Boğaz Hotel’e giderek sahilde bulunan kaçak yapılarını mühürledi. Master Clup Boğaz Ltd Direktörü Mehmet Erülkü adına hazırlanan tebligat ise kendisi içerde bulunmadığı için oğlu Aygün Erülkü’ye polis gözetiminde İskele Belediye zabıtası tarafından tebliğ edildi. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, sosyal medya üzerinden kendisine eleştiren ve asılsız iddialarda bulunan Mehmet Erülkü ve oğlu Aygün Erülkü’ye yanıt verdi. “Mehmet Bey ile kişisel hiçbir sorunum yok. Sosyal medyada yapmış oldukları hadsiz yorumlar kişinin kendisini bağlar. Bu isyan neden? Bizim derdimiz Ahmet ya da Mehmet değil, kaçak yapılardır. Sahil boyunca kaçak yapılar var ve bilinmesini isterim ki hepsine aynı prosedür uygulanacak. Kaçak yapıların hepsi yıkılacak”

SADIKOĞLU: “MAHKEME KARARI UYGULANANA KADAR O MÜHÜR KALACAK”

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nin 2003 yılında almış olduğu karara dikkat çeken Sadıkoğlu, Mehmet Erülkü’nün avukatı Menteş Aziz imzası taşıyan ve kendisine dün (31 Ağustos) ulaşan yazıya da atıfta bulundu. Yazıda belirtilen bazı noktalara dikkat çeken Sadıkoğlu, şunları söyledi: “Dönemin belediye başkanı tarafından dava geri çekilmiş. Haklara helal gelmeksizin dava geri çekilebilir. Ancak mahkeme emri açıktır. Gayri yasal ruhsatsız yapılan inşaatların ruhsatlandırılmaması durumunda yıkım emri verilir. Karşı tarafın avukatının iddiası ise daha da vahimdir. Menteş Aziz’e göre; mahkeme kararı yıllar önce belirtilen süre içerisinde yerine getirilmiş. Kaçak olarak tanımlanan bölgenin ise zamanın belediye başkanının işarı ile görüşleri doğrultusunda şimdiki haline dönüştürülmüş. Eğer bu yazılanlar gerçek ise çok büyük gaftır. Halkın arazisi, ortak kullanımdaki sahil hiç kimseye peşkeş çekilemez. Ben eski belediye başkanımız Halil İbrahim Orun’un, Sayın Mehmet Erülkü’ye burayı yık, benim tarif ettiğim gibi yap demiş olabileceğine inanmıyorum. Çünkü bir belediye başkanın böyle bir şey söylemesi mümkün değil. Önceki başkanımızın vereceği ifadede her şey ortaya çıkacak. Mukayyitlikten güncellenmiş bilgi bizim elimizde var. Var sayalım ki gözümüzden kaçtı. Ama bizim mühürlememizdeki sebep sadece mahkeme kararı değil, önceden izin almaksızın başlatılan her hangi bir inşaat, belediyeden gerekli inşaat izin alıncaya kadar belediye tarafından mühürlenir.”

SADIKOĞLU: “KAÇAK YAPILARA MÜDAHALENİN DEVAMI GELMEZSE BENDEN HESAP SORUN”
İskele Belediye Başkanı, sahilde yalnızca Mehmet Erülkü’ye ait kaçak yapıların olmadığının da altını çizerek, ruhsatsız ve izinsiz olan birçok yer bulunduğunu ve hepsi için de aynı işlemin yapılacağını belirtti. Görevde olduğu süre boyunca kaçak yapılara müdahale edeceğini de ifade eden Sadıkoğlu, bunu yapmazsa kendisinden hesap sorulmasını da istedi.

SADIKOĞLU: “SAYIN ERÜLKÜ ÇIĞIRTKANLIK YAPMASIN. MAAŞ İDDİASI ACİZLİĞİN GÖSTERGESİ”
Başkan Hasan Sadıkoğlu, ‘ 10 bin TL maaş vereceğine kendisine avukat tutsun’ diyen Mehmet Erülkü’ye yanıt da verdi. Erülkü’nün maaş iddiası acizliğinin göstergesidir diyen Sadıkoğlu, devamında ise şunları kaydetti: Sekreter 10 bin TL Maaş mı alır? Bu apayrı bir olay, olayı saptırıyorlar. Bir Bakanın sekreteri bile 10 bin TL maaş almaz. Kaldı ki, sekreterimin aldığı maaş; 2 bin TL’nin üzerinde değildir. Kaldı ki benim sekreterimin aldığı maaş, Erülkü’yü ilgilendirmez. Asıl kendisi, 95’li yıllardan bu yana, otelde çalıştırdığı personel sayısı, maaşları, sigortaları olup olmadığını, ihtiyat sandığı yatırımlarının beyanında bulunsun. Bizim derdimiz maaşlar değil, çığırtkanlık yapmasın. Bu arada benim bir avukatım var zaten. Onu kendisine dert edinmesin. Çok şükür arkamda halkım da var benim.”

Okunma 5374 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli