İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Çarşamba, 28 Eylül 2016 00:00

KARDEŞLERİMİZE BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ

14435254 2118984461659438 2791866872716863147 o

İSKELE BELEDİYESİ, ORTAHİSAR BELEDİYESİ İLE KARDEŞLİK PROTOKOLÜ İMZALADI

Yapılan meclis toplantılarının ardından kardeş şehir olma kararı alan İskele Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi, bugün (28 Eylül) resmen kardeş şehir oldular. Türkiye İçişleri Bakanlığı’nın onayının ardından bugün düzenlenen törende kardeşlik protokolü, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından imzalandı. Kardeş şehir olma kararı İskele Belediye Meclisi’nden 22 Kasım 2015 tarihinde, Ortahisar Belediyesi Meclisi’nden ise 4 Nisan 2016 tarihinde geçmişti. Her iki belediyenin kardeş şehir olma kararı ise Türkiye İçişleri Bakanlığı tarafından da 28 Mart 2016’da onaylandı.

BAŞKAN SADIKOĞLU, ORTAHİSAR’DA

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Trabzon’un ilçesi Ortahisar Belediyesi ile kardeşlik protokolünü imzalamak için dün (27 Eylül) Trabzon’a gitti. Meclis üyeleri; Sefa Kurukafa, Eray Göksan, Kubilay Aşık ve Seymen Yılmaz ile birlikte Trabzon’a giden İskele Belediye Başkanı burada Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından karşılandı.

SADIKOĞLU: “KARDEŞLİĞİMİZ KÂĞIT ÜZERİNDE DEĞİL, TAMAMEN ORGANİK”

Beraberindeki heyet ile birlikte dün (27 Eylül) Trabzon’a bağlı Ortahisar’a giden Hasan Sadıkoğlu, kardeşlik protokolü için imzaların atılacağı törene katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Ortahisar Belediyesi çok amaçlı salonda düzenlenen törende her iki ilçenin tanıtımını gösteren sine vizyon gösterimi de yapıldı. Ardından her iki başkan da birer konuşma yaptı. İmza töreni öncesi kürsüye ilk çıkan isim İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu oldu. Biz yarım ekmeğimizi bile paylaşmayı bilen bir toplumuz diyen Hasan Sadıkoğlu; kardeşliğin de bu anlamda büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Renkler ve kültürlerin buluşma noktası İskele Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi’nin birlikte güzel işlere imza atacaklarına olan inancını da dile getiren Sadıkoğlu, konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: “Biz Trabzon’a ve Karadeniz insanına alışkınız. Bugün resmi olarak imzalayacağımız kardeşliğimiz, eski tarihlere uzanıyor. KKTC’de yaşayan birçok Kıbrıslı Türkiye’mizin birçok bölgesinden göçmen olarak gelmişlerdir. Bizler ise İskele halkımızın birçoğu Güney’den Kuzey’e geçtik. İskele’nin nüfusunun 4'te 1’i Türkiye’den Karadeniz’den gelen dostlarımızla oluşmakta. Kardeşliğimiz ise gerçek anlamda. Sadece kâğıt üzerinde değil, organik anlamda da kardeşimiz. Kız aldık, kız verdik, dünür olduk, kardeş olduk gerçek anlamda. KKTC’de olduğu gibi burada da Karadeniz insanının misafirperverliğini gördük.”

Protokolün imzalanmasına emeği geçen başta Ortahisar Belediye Başkanı Genç olmak üzere herkese teşekkür eden Başkan Sadıkoğlu, Anavatan Türkiye olmadan hiçbir anlaşmayı kabul etmeyeceklerine de dikkat çekti.

GENÇ: DAYANIŞMA RUHUMUZ DAHA DA ZENGİNLEŞECEK

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise konuşmasında, İskele Belediyesi ile imzalanan protokolün hayırlara vesile olmasını diledi. 1571 yılında Türk yurdu olan Kıbrıs’ın ilelebet Türk yurdu kalmasını temenni eden Genç, konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: “Kıbrıs meselesi, sadece Kıbrıslı Türklerin değil, Türkiye’nin ve bütün Türk milletinin asli meselesidir. Kıbrıs Türklerinin hakkı hukuku ne olursa olsun korunacak milli siyaset anlayışımızdır. Bundan asla ödün vermeyeceğiz. Uluslararası arenada her zaman devletin menfaati olmakla birlikte bu menfaate sizi ulaştıran sizin gücünüzdür. KKTC’ye son teknolojiyi kullanarak taşınan içme suyu da bunu göstermektedir. Bilinmesini isterim ki; Türkiye’nin şartlarına ve milli siyasetine uymayan hiçbir anlaşmayı, ne KKTC halkı ne de Türk Halkı kabul etmeyecek güç ve kudrettedir. Kardeşliğimizi daha ileriye nasıl götürebiliriz düşüncesiyle bugün imzaları atıyoruz. Amaçlarımız ortak. Birlik beraberlik dayanışma ruhunu zenginleştirecek daha da ayakta tutacak olan hedefler gerçekleştirmek. Bugün de bunun samimi bir örneğini yaşıyoruz. İnşallah biz de Kıbrıs’a gideceğiz, İskele İlçemizi ziyaret edeceğiz.”

İMZALAR ATILDI, KARDEŞLİK TESCİLLENDİ
Konuşmaların ardından her iki belediye başkanı da hazırlanan kardeş şehir protokolüne imza attılar.

Okunma 5119 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli