İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Pazartesi, 14 Kasım 2016 01:00

UFB 2. DÖNEM TOPLANTISI KKTC’DE YAPILDI

15025288 2152962624928288 6812046185426968199 o

İSKELE BELEDİYESİ’NİN EV SAHİPLİĞİNDEKİ TOPLANTI BAŞBAKANLIK İLE TURİZM VE ÇEVRE BAKANLIĞI’NIN KATKILARI İLE GERÇEKLEŞTİ

Uluslararası Festivaller Birliği’nin 2016 yılı 2. dönem toplantısı İskele Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 12 Kasım tarihinde yapıldı. Kaya Artemis Otel’de yer alan toplantı, KKTC Başbakanlık ile KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirildi.

UFP’NİN KALBİ KKTC’DE ATTI

2016 yılı 2. dönem toplantısını İskele Belediyesi’nin ev sahipliğine Kaya Artemis Otel’de düzenleyen UFB, ülkemiz ve Türkiye’nin yanı sıra Sırbistan ile Azerbaycan’dan konukları KKTC’de buluşturdu. Toplantının açılışına Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun yanı sıra İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, UFB Başkanı Atilla İpek, Kuzey Kıbrıs Halk Dansları Federasyonu Başkanı aynı zamanda İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluk Yönetmeni Özlem Kadirağa, Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Kültür Etkinlikleri Müdürü Müşdat Uluçam, Sırbistan Novi Pazar Belediye Başkanı Nihat Biseviç, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ve çok sayıda UFB üyeleri katıldı.

SADIKOĞLU: “FESTİVALLER UYGARLIK BİLİNCİMİZİ GELİŞTİRİYOR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılışında ev sahibi İskele Belediyesi’nin 48. Geleneksel İskele Festivali’nin gösterimi yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını ise İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu gerçekleştirdi. Uluslararası Festivaller Birliği Kuzey Kıbrıs İSKELE toplantısına ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek konuşmasına başlayan Sadıkoğlu devamında ise şunlara yer verdi: “Barış, sevgi ve dostluk sloganları ile 48 yıldır düzenlediğimiz festivallerde, renkleri ve kültürleri bir araya getirmeyi başardık. Uluslararası festivaller başka ulusların, toplumların kültür birikimi ve değerleriyle bizim kültürümüzü aynı ortamda bir araya getirerek uygarlık bilincimizi geliştirmek açısından önemli bir yere sahiptir. 49. Yaşını kutlayacak festivalimiz, KKTC’nin dışa açılan penceresi, aydınlık yüzü, herkesin heyecanla yolunu gözlediği sosyalleşme aracı olmuştur. Bugüne kadar canla başla çalışan cesur yürekli insanlarımızın ellerinde şekillenip tüm KKTC’ye hatta dünyaya dalga dalga yayıldı” dedi.

İPEK: “İSKELE FESTİVALİ KKTC’NİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR”

Uluslararası festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek de 2003 yılından beri faaliyet gösteren birlik hakkında bilgi vererek, İskele Belediyesi’nin UFB’nin KKTC’den ilk üyesi olduğuna dikkat çekti, geleneksel İskele Festivali’nin KKTC’nin tanıtımına büyük katkı sağladığına vurgu yaptı.

ULUÇAM: “AYNI DUYGULARI PAYLAŞMAK KÜLTÜR VE SANATLA MÜMKÜN”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş etkinlikleri müdürü Müşdat Uluçam da Türkiye’de 3 müzenin işletmeciliğini yapan Kültür A.Ş’nin düzenlediği etkinlikleri anlattı. Festivallerin önemine de işaret eden Uluçam, aynı dili konuşanların değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir diyerek bunun da kültür ve sanatla mümkün olabileceğini ifade etti.

OZANOĞLU: FESTİVALLER DÜNYA BARIŞINA KATKI SAĞLIYOR
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu da federasyonun bir milyonun üzerinde üyesi bulunduğunu kaydederek, düzenlenen festivallerinin Dünya barışına da katkı sağladığını ifade etti.

ATAOĞLU: “UFB’NİN TOPLANTISININ KKTC’DE OLMASI ÖNEMLİ”
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıdan videonun izlenmesinin ardından toplantı Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun konuşmasıyla devam etti. Ataoğlu, böylesi bir toplantının ülkede düzenlenmesine katkı sağlayan canla başla çalışan Kuzey Kıbrıs Halk Dansları Federasyonu başkanı Özlem Kadirağa’yı kutlayarak, KKTC olarak Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz sürecinde Türkiye’nin yanında yer aldıklarını ve acılarını paylaştıklarını vurguladı.

Ataoğlu’nun konuşmasının ardından karşılıklı hediye takdimi ile son bulan toplantının 1. oturumunda ise Sırbistan Novi Pazar, Mehmetçik, Beyarmudu ve Tatlısu Belediye Başkanları birer konuşma yaptı, festivallerini tanıtan sine vizyon gösterileri de yer aldı. Uluslararası Festivaller Birliği 2. Dönem toplantısı bu akşamki gala yemeği ve Kıbrıs Türk Gecesi ile son bulacak.

Okunma 6314 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli