İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Çarşamba, 16 Kasım 2016 01:00

CUMHURİYETİMİZ 33 YAŞINDA

15003199 2154885538069330 6165233399950224426 o

15 Kasım 1983’te bağımsızlığına kavuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 33. kuruluş yıldönümü İskele’ de de coşku ile kutlandı. Atatürk Anıtı önünde başlayan tören, İskele Ecevit Meydanı’ndaki resmigeçit töreni ile son buldu.

İSKELE’DEKİ İLK TÖREN ATATÜRK ANITI’NDA…

İskele ’deki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı önünde başladı. Burada, protokol sırasına göre anıta çelenklerin sunulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile tamamlandı.

RESMİGEÇİT TÖRENİ ECEVİT MEYDANI’NDA

Atatürk Anıtı’nın önündeki törenin ardından İskele Ecevit Meydanı’nda düzenlenen tören İskele Kaymakam Muavini Mustafa Ürüncüoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Hava Savunma Yarbay Saim Tabak’ın tören birliği ve halkın bayramını kutlaması ile başladı.

BEYAZOĞLU: “DÜNYA VAR OLDUKÇA, KIBRIS’TA TÜRK VARLIĞI DEVAM EDECEKTİR.”

Törende günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Piyade Üsteğmen Can Beyazoğlu yaptı. KKTC’nin 33. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen Beyazoğlu, bu Cumhuriyetin Kıbrıs Türk Halkı ile Anavatan Türkiye’nin omuz omuza zulüm ve haksızlığa karşı vermiş olduğu özgürlük mücadelesinin en kıymetli karşılığı olduğuna dikkat çekti. Can Beyazoğlu konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: “Karakteri bağımsızlık olan Türk Milletinin fertleri olarak Kıbrıs Türk Halkı, ortaklık cumhuriyetinden Rumlar tarafından silah zoruyla atıldıktan sonra da kendi yönetimlerini kurmuştur. Milli Egemenlik yolunda atılan adımlara önce 1975 yılında Kıbrıs Türk Federe Devleti ardından da 15 Kasım 1983 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilan edilmiştir. Coşku ile kutladığımız bu mutlu günde başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kıbrıs Türkü’nün yüreğini ateşleyerek egemenlik ve özgürlük meşalesini yakan aziz lider Dr. Fazıl Küçük ile KKTC’nin kurucusu ve yılmaz savunucusu Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş olmak üzere ebediyete intikal etmiş kahraman ve aziz şehitlerimiz; sizler vatan, millet, bayrak ve cumhuriyet uğruna canınızı seve seve feda ettiniz. Rahat uyuyunuz. Biliniz ki dünya var oldukça Kıbrıs’ta Türk varlığı devam edecektir.

ABDURRAHMANOĞLU: “BUGÜNLERE NASIL GELDİĞİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ”

Törende günün anlam ve önemini belirten bir diğer konuşmayı ise TMT Mücahitler Derneği İskele Şube Başkanı Ali Abdurrahmanoğlu yaptı. Bizler bu günlere kolay gelmedik diyen Abdurrahmanoğlu, Kıbrıs Türkü ve mücahidi olarak bugünlere nasıl geldiğimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız ifadelerini kullandı. 
15 KASIM İSKELE’DE COŞKU İLE KUTLANDI

Konuşmaların ardından Şehit İlker Karter İlkokulu Öğrencisi Emre Kanlı, Bekirpaşa Lisesi Öğrencisi Burcu Höner ile İskele Ticaret Lisesi Öğrencisi Edanur Karakaş da günün anlam ve önemine uygun şiirler okudular. Törende; İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu ile KKTC Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi de gösteriler sundu.

İSKELE’DEKİ TÖREN RESMİ GEÇİT İLE SON BULDU

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanının 33. yıldönümü kutlamaları, resmigeçit ve İskele Belediyesi tarafından İskele Belediye Gazinosu’ndaki kutlama kokteyli ile son buldu.

İskele’de ki KKTC’nin 33. kuruluş yıldönümü kutlamalarına; Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, İskele Kaymakam muavini Mustafa Ürüncüoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Hava Savunma Yarbay Saim Tabak, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Eğitim Merkez Komutanı Piyade Yarbay Cumhur Yazgan, İskele Polis Müdürü Şengül Kadı, Siyasi Parti temsilcileri, okullar, kurum, kuruluş ve dernek temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

SADIKOĞLU: “15 KASIM DEMEK; ÖZGÜRLÜK DEMEK”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanının 33. yılı nedeni ile bir mesaj yayımladı. Kıbrıs Türk varlığının ve egemenliğinin simgesi KKTC sonsuza dek yaşayacak ve bayraklarımız gururla dalgalanacaktır” diyen Sadıkoğlu mesajını da Mesajını Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın “Ne Mutlu Türküm Diyene, Ne Mutlu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türk çocuklarına. Şimdi bu eser hepimizindir. Dağ Başını Duman Almış Yürüyelim Arkadaşlar'' sözleri ile tamamladı.

 
Okunma 6712 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli