İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Çarşamba, 29 Mart 2017 00:00

FONETİK İZDÜŞÜMLER’DEN ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ

17620397 2253046301586586 5135304277450727806 o

KKTC Halkının üreten bir halk olduğunu göstermek ve bunu nesilden nesile aktarmak adına kurulan Fonetik İzdüşümler Grubu, dün (28 Mart) akşam İskele AKM’de, İskele Belediyesi 8. Kültür&Sanat Günleri kapsamında sahne aldılar. Aralarında Yeşim Beyaz İlkan, Alev Arsal, Arif Albayrak, Feyzan Korur, İlkay Adalı, Nurperi Özgener, Nejla Egemen ve Talat Ürer’in yer aldığı, şiir ve müziği bir arada sunan grup, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz büyük değer, Kamran Aziz ile Girne Dağyolu’ndaki feci kazada hayatı kaybeden canları da unutmadı.

İLKAN: “BU GRUBU BİZ DE VARIZ DEMEK İÇİN KURDUK”

İskele Belediyesi 8. Kültür&Sanat Günleri kapsamında İskele AKM’de sahne alan Fonetik İzdüşümler’in şiir ve müzik dinletisi yine kendisi de şair olan Talat Ürer’in sunumuyla gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan isim ise Fonetik İzdüşümler Grubu’nun kurucusu 
Yeşim Beyaz İlkan oldu. İskele ’de ilk kez sahne aldıklarını söyleyen İlkan, kendilerine bu fırsatı veren İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na teşekkür etti. Yeşim Beyaz İlkan, bu grubu ‘biz de varız’ demek ve KKTC Halkının üreten bir toplum olduğunu nesilden nesile göstermek için kurduklarını da ifade etti.

ŞİİR VE MÜZİĞİ HARMANLADILAR

Yaklaşık 1,5 saat süren şiir ve müzik dinletisinin ilk bölümü Alev Arsal’ın gitarı ve Yeşim Beyaz İlkan’ın piyanosu eşliğinde söz ve müziği yine Alev Arsal’a ait “Ümit Çiçekleri’ isimli şarkı ile başladı. Ardından Arif Albayrak ‘Ağlamak Üzereyim’, Feyzan Korur ‘Çok Geç’, İlkay Adalı ‘Merdivende Ayak Sesin’, Nurperi Özgener ‘Dostluk Özlemim’ Talat Ürer ‘Bu Sana Son Mektubum’ isimli şiirlerini müzik eşliğinde seslendirdi.

EGEMEN’İN SESLENDİRDİĞİ ‘AĞIT’ BÜYÜK ALKIŞ ALDI 
Programın ikinci bölümünde ise geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz büyük değer, Kamran Aziz ile Girne Dağyolu’ndaki feci kazada hayatı kaybeden canlar anıldı. Yeşim Beyaz İlkan ‘Al Yemeni Mor Yemeni’ ve ‘Kıbrısım’ isimli şarkılara piyanosuyla can verirken, Nejla Egemen ise yine grupta yer alan annesi Nurperi Özgener’in Girne Dağyolu’ndaki trafik kazasında hayatı kaybedenlerin ardından kaleme aldığı ‘Ağıt’ isimli şarkıyı Yeşim Beyaz İlkan’ın piyanosu eşliğinde seslendirdi, büyük alkış aldı

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise şiir ve müzik dinletisinin ardından sahneye çıkarak, Kıbrıs Türk Kültürünü yaşatma, müzik ile şiiri birada izleyicilere sunma fırsatı bulan Fonetik İzdüşümler Grubu’nu tebrik etti, tek tek çiçek verdi. Sadıkoğlu, geceye katılanlara da ayrıca teşekkür etti.

Okunma 4916 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli