İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Pazartesi, 24 Nisan 2017 00:00

23 NİSAN İSKELE’ DE ÇOŞKUYLA KUTLANDI

18121207 2272147623009787 5934204774087336749 o

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan 1921’de dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97. Yıldönümü, İskele’de de coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen ilk törenin ardından İskele’deki ikinci tören Cumhuriyet Stadyumu’ nda yapıldı. Törenlere; İskele Kaymakamı Kemal Yılmaz, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Piyade Yarbay Cumhur Yazgan, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Hava Savunma Yarbay Saim Tabak, İskele Polis Müdür Yardımcısı Hüseyin Sağıroğlu, siyasi parti temsilcileri, okullar, kurum kuruluş ve derneklerin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.
İLK TÖREN ATATÜRK ANITI’NDA…
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilk kutlamaları Atatürk Anıtı’nda gerçekleşti. Şehit İlker Karter İlkokulu Bandosu eşliğindeki kortejin İskele Ecevit Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na gelmesi ile başlayan tören, protokol sırasına göre Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması, ardından saygı duruşu ve istiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile son buldu. Buradaki törenden sonra İskele Cumhuriyet Stadyumu’na geçildi.
MÜZİKLİ GÖSTERİLER İSKELE CUMHURİYET STADYUMU’NDA YAPILDI
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan 1921’de dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97. yıldönümü kutlamalarının İskele ’deki ikinci bölümü Cumhuriyet Stadyumu’nda yapıldı. İskele Kaymakamı Kemal Yılmaz, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile Şehit İlker Karter İlkokulu Müdürü Coşkun Akyerli’nin tören teftişi ve çocukların bayramını kutlamasıyla başlayan törenin ikinci kısmında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

AİLELER CUMHURİYET STADYUMU’NA AKIN ETTİ
İskele Şehit İlker Karter İlkokulu Müdürü Coşkun Akyerli’nin açılış konuşmasını yaptığı törende, Türk Çocuğunun Andı isimli şiiri ilkokul 5. Sınıf öğrencileri Hüseyin Akballı ve Şeliz Celil birlikte okurken, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Suğra Aktaş yaptı. Ailelerin büyük bir heyecanla doldurduğu İskele Cumhuriyet Stadyumu’nda öğrencilerin resmi geçiş töreni sırasında heyecanlı anlar yaşandı. Geçiş sırasında İskele Kaymakamı ve İskele Belediye Başkanı tarafından selamlanan çocukların mutluluğu ve ailelerin gururu görülmeye değerdi. İskele Cumhuriyet Stadyumu’nda tören; İskele Belediyesi Yuvam Anakucağı, Şehit İlker Karter İlkokulu Halk Dansları, İskele Maarif Anaokulu, Şehit İlker Karter İlkokulu İzci Gurubunun gösterileri ve okunan şiirlerin ardından son buldu.

Okunma 3204 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli