İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Pazartesi, 22 May 2017 00:00

GENÇLER İSKELE’DEN SES VERDİ

18556752 2289881481236401 2305131040566015912 o

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98’nci yıl dönümü İskele ‘de düzenlenen törenle kutlandı. İskele Ecevit Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törene İskele Kaymakam Muavini Mustafa Ürüncüoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Eğitim Merkez Komutanı Piyade Yarbay Cumhur Yazgan, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Hava Savunma Yarbay Saim Tabak, İskele Polis Müdürü Şengül Kadı, siyasi parti temsilcileri, okullar, kurum kuruluş ve derneklerin yanı sıra öğrenciler katıldı.

TÖREN, ATATÜRK ANITI’NDA YER ALDI 
Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı İskele’de coşku ile kutlandı. İskele Ecevit Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ile başlayan törende bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

TANRIKULU: “ŞAHA KALKIŞIN BAŞLANGICI 19 MAYIS 1919’DUR”
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98’inci yıldönümü kutlamalarında 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bekirpaşa Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hacer Tanrıkulu yaptı. Türk Milleti’nin onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde şaha kalkışın başlangıcı 19 Mayıs 1919’dur diyen Tanrıkulu konuşmasına şöyle devam etti: “Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makus tarihini tersine döndürmeye başlayarak , esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarının ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.”

Bekirpaşa Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hacer Tanrıkulu konuşmasını, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anarak noktaladı.

19 MAYIS RUHU ŞİİRLERE YANSIDI 
Törende 19 Mayıs ruhuna uygun şiirler de okundu. Bekirpaşa Lisesi Öğrencilerinden Nilgün Esin Çıtak ’19 Mayıs’ta düşünceler’ , İskele Ticaret Lisesi Öğrencilerinden İbrahim Belge de ‘Atatürk’ten son mektup’ isimli şiirlerini okudular.

GENÇLER İSKELE’DEN SES VERDİ 
Günün anlamına uygun şiirlerin de okunduğu İskele Ecevit Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önündeki tören, İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu Folklor gösterisi ile son buldu.

Okunma 3468 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli