• Haberler
  • SADIKOĞLU: “ 20 TEMMUZ BİZİ KARANLIKTAN AYDINLIĞA ÇIKARDI”
Çarşamba, 19 Temmuz 2017 00:00

SADIKOĞLU: “ 20 TEMMUZ BİZİ KARANLIKTAN AYDINLIĞA ÇIKARDI”

13301318 2019363604954858 386436439107583486 o

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu; 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 43. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında KKTC’nin özgürlük ve bağımsızlığa ulaşmasındaki yolun 20 Temmuz’dan geçtiğine vurgu yapan Sadıkoğlu; Mutlu Barış Harekâtı’nda gözünü bile kırpmadan canını feda eden şehitlerimize ve mücadele ruhunu bir an olsun kaybetmeyen herkese minnettarız dedi.

Sadıkoğlu mesajının devamında ise şunları söyledi: “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın bu yıl 43. yıldönümünü kutluyor olmanın gururu ve onuru içerisindeyiz. Zira 20 Temmuz tarihi, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin Kahraman Türk Ordusu’nun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak bizleri Rum’un insafına terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiği gündür. Harekât ile birlikte bizi karanlıktan aydınlığa çıkaran, özgürlüğümüze kavuşturan, dönemin Türkiye Başbakanı Rahmetli Bülent Ecevit, Kurucu Cumhurbaşkanımız Raif Rauf Denktaş ve mücadele liderimiz Dr. Fazıl Küçük başta olmak üzere, bu uğurda canını hiçe sayan tüm şehitlerimize ve Kıbrıs Türk Halkının haklı mücadelesini sonuna kadar sürdüren herkese minnettarız. Bizim için 20 Temmuz demek; Denktaş, Küçük ve Ecevit demek, bizim için 20 Temmuz demek; şehitlerimizin kanları ile sulanmış vatan toprağı demek, bayrak demek. Ve en önemlisi ÖZGÜRLÜK demek. Onun içindir ki; ne bu toprak parçası yok olacak ne de bu bayrak gönlerden inecek. Var olduğumuz sürece, emanetiniz emanetimiz olacak” dedi.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu mesajının sonunda ise Kıbrıs Türk halkının 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını kutladı, huzurlu, sağlıklı ve en önemlisi BARIŞ içinde bir yaşam dileğinde bulundu.