Salı, 01 Ağustos 2017 00:00

1 AĞUSTOS TOPLUMSAL DİRENİŞ BAYRAMI İSKELE’DE KUTLANDI

20449068 2349123331978882 8800356764303767423 o

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 41’inci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 59’uncu ve Kıbrıs’ın fethinin 446’ncı yıl dönümünü içerisinde barındıran 1 Ağustos Toplumsa Direniş Bayramı İskele’de düzenlenen törenle kutlandı. İskele Ecevit Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, GKK adına Piyade Yarbay Mustafa Horkal, İskele Polis Müdürü Şengül Kadı ve TMT İskele Mücahitler Derneği katıldı.

TÖREN, ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE DÜZENLENDİ

Atatürk Anıtı’na GKK adına Piyade Yarbay Mustafa Horkal ile TMT İskele Mücahitler Derneği’nin çelenklerini koymasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal
Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise 4. Piyade Alay Komutanlığı’ndan Piyade Üsteğmen Can Beyazoğlu yaptı.

BEYAZOĞLU: “80 BİN ŞEHİT VERİLEREK ZAFER KAZANILDI”

3 özel günün tek cümle ile özetlenebileceğini ancak 1 Ağustoslara nasıl ve hangi şartlar altında gelindiğini incelemek gerektiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Piyade Üsteğmen Can Beyazoğlu, Kıbrıs’ta barışın 1 Ağustos 1571’de yaklaşık 1 yıl süren bir savaşta 80 bin şehit verilerek kazanılan bir zaferle geldiğine dikkat çekti.
Konuşmasını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Vatanımızı, milletimizi ve geleceğimizi savunmak için muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur” sözüyle noktalayan Can Beyazoğlu, şehitleri, mücahit ve mücahideleri rahmet ve şükranla andı.