Cuma, 25 Ağustos 2017 00:00

SADIKOĞLU: “HAYVAN SEVGİSİNİ BANA ÖĞRETMESİNLER”

İskele Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Hayvan Barınağı’yla ilgili yapılan eleştirilere Başkan Hasan Sadıkoğlu'ndan tepki gecikmedi. Konuyla ilgili olarak Haberal Kıbrıslı Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Başkan Sadıkoğlu, “Hayvan sevgisini bana öğretmesinler. Kendi kedisine köpeğine sahip çıkamayan insanlar seçim döneminde bunun üzerinden popülizm yapmaya çalışıyorlar” dedi.

İddiaların asılsız olduğunu belirten İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu “Malum seçim sürecine giriyoruz. Bu tarz olaylardan popülizm yaratmaya çalışıyorlar” dedi.

“BÜYÜK BİR PROJE, DOĞAL OLARAK ZAMAN ALIYOR”
Projenin tamamlanmadığı ve talan edildiği iddialarıyla ilgili olarak konuşan Sadıkoğlu “Projemiz devam ediyor. Evet, biraz aksaklıklar var ama çok büyük bir proje olacağı için biraz zaman alacak. Önümüzdeki yıl tamamlamayı düşünüyoruz. Biliyorsunuz ki projenin içinde havuzdan, hayvan oteline kadar herşey var. Öyle küçük bir proje değil tamamlanması zaman alacak” dedi.

“KENDİ KEDİ VE KÖPEKLERİNE BİLE SAHİP ÇIKAMIYORLAR”
Yaklaşan seçim sürecinde bu tarz olaylarla karşılaşacaklarını söyleyen Sadıkoğlu “Normaldir bu tarz şikayetler. Ama sorun şu bu insanlar kendi kedi ve köpeklerine bile sahip çıkamazken bu şekilde çamur atmaları hoş değil. Hayvan sevgisini bana öğretmesinler. Elimizden geleni yapıyoruz. Çeşitli projelerle sokak hayvanlarını destekliyoruz, bakımlarını yaşamlarını sürdürmelerini sağlıyoruz” dedi.

“TELLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”
İddia edildiği gibi bitirilmiş olup da ilgilenilmediği konusunun asılsız olduğunu söyleyen Sadıkoğlu “Bir kere proje daha tamamlanmadı. Şu anda telleme çalışmaları devam ediyor. Arkadaşlar programlarına göre gidip oradaki çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

“GKK İLE PROTOKOLÜMÜZ VAR”
Sokak hayvanları için çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini belirten Sadıkoğlu “Hatta Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ile bir anlaşma yaptık. Bu anlaşma çerçevesinde onlardan bile yiyecek temin edip hayvanlarımıza veriyoruz” dedi.

“BARINAK KİMSENİN EGO TATMİN YERİ DEĞİLDİR”
Sadıkoğlu son olarak sözlerini “Sonuç olarak dediğim gibi çalışmalarımız rutin bir şekilde devam ediyor. Biraz sarkarak tamamlanacak ama önümüzdeki sene sona erecek ve bölgeye muhteşem bir tesis kazandıracağız. Oradaki bir takım kişiler barınak üzerinden egolarını tatmin etmeye çalışıyor. Bıraksınlar bu işleri. Bunun yerine gelip bize destek olsunlar neler yapabiliriz, ne şekilde çalışmalar projeler üretebiliriz fikirlerini söylesinler hep birlikte uygulamaya koyalım” diyerek bitirdi.