Pazartesi, 28 Ağustos 2017 00:00

KUMDAN HEYKELLER YİNE GÖZ DOLDURDU

İskele Belediyesi ev sahipliğinde, İskele Sahil LEO, İskele Sahil Lions, Lefkoşa Lider Leo Kulübü ve Girne Özgürada Lions Kulübü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kumdan Heykel Yarışması yine göz doldurdu. İskele Belediyesi 2. Deniz Festivali kapsamında İskele Belediyesi Halk (Makenzi) Plajı’nda gerçekleşen yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ KUMLARLA DANS GRUBU’NUN
Bu yıl 2. düzenlenen Kumdal Heykel Yarışmasına 9 gruptan 30’a yakın yarışmacı ter döktü. Günün sonunda ortaya çıkan eserler ise göz doldurdu. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun da aralarında olduğu jüri üyeleri 1.’yi seçmekte bir hayli zorlandı. İlk 3’e girene ödüllerin verildiği yarışmada jüri özel ödülü ‘Timsah/koltuk’ konseptiyle yarışmaya katılan Kumlarla Dans Grubu’nun oldu.

‘DENİZKIZI’ KONSEPTLİ MERMAID GRUBU BU YILIN BİRİNCİSİ…
En güzel kumdan heykeli yapabilmek güneşin altında ter döken yarışmacılardan dereceye girenlere kupa ve madalyaları taktim edildi. Yarışmaya kumdan yaptıkları ‘denizkızı’ konseptiyle katılan Mermaid Grubu, bu yılın birincisi seçildi. Timsah konseptiyle yarışmaya katılşan Aspava Grubu 2.’lik, Büyük Kaplumbağa konseptiyle yarışmaya katılan Online Grubu ise 3.’lük ödülünün sahibi oldu. Dereceye girenlere kupaları İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Asbaşkan Mahmut Yılmazoğulları, İskele Sahil Lions Kulübü Başkanı Zekiye Güvence ile Girne Özgürada Lions Kulübü Başkanı Fisun Özsun tarafından verildi.

SADIKOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, törendeki konuşmasında İskele Belediyesi Halk (Makenzi) Plajı’nda, Deniz Festivali kapsamında bu yıl 2.’si düzenlenen Kumdan Heykel Yarışmasını düzenleyen İskele Sahil LEO, İskele Sahil Lions, Lefkoşa Lider Leo Kulübü ve Girne Özgürada Lions Kulübü’ne teşekkür etti. Dereceye girenleri tebrik eden Başkan Sadıkoğlu, yarışmaya katılan herkese ise şükranlarını sundu.