Pazartesi, 28 Ağustos 2017 00:00

SURVIVOR ÇOCUK CAN PERGAMALI

İskele Belediyesi 2. Deniz Festivali, finalini çocuklarla yaptı. Bu yıl ilki gerçekleşen 1. Survivor Çocuk Yarışması, 9-11 yaş arası çocukları parkurda buluşturdu. Çocuklar parkurlarda rakibini geçebilmek için ter dökerken, aileler ise tribünlerde deyim yerindeyse hop oturup hop kalktı. Hakemliğini Şevki Pırlanta’nın yaptığı toplam 24 çocuğun katıldığı yarışmanın birincisi ise maviler takımından Can Pergamalı oldu. Yarışma boyunca İskele Belediyesi Sağlık Birimi ile YDÜ Hastanesi ambulansı ve hemşiresi de hazırda bekletildi.

PARKURLARI HIZLI GEÇEN KAZANDI
İskele Belediyesi tarafından kendilerine özel hazırlanan parkurları hızlı geçerek bayrağı kapanın rakibini elediği yarışma 4 turdan oluştu. İlk turu mavi ve kırmızı takımın 12’şerli toplam 24 kişi olarak yarıştığı Survivor Çocuk’ta; denge koşusu, lastiklerden zıplama, tırmanma, sürünme ve Hindistan cevizi ile atış parkurlarından oluştu. İkinci turda ise toplam 12 kişinin aynı parkurda yarıştığı mavi ve kırmızı takımdan yarı finale kalan 6 kişi oldu. Parkurları hızlı geçenin yarı finale kaldığı yarışmada kaşıkta yumurta tutma etabında sona kalan iki isim finalist olmaya hak kazandı.

FİNAL ÖNCESİ MİNİ TİYATRO GÖSTERİSİ
1.Survivor Çocuk Yarışması finali öncesinde tiyatro oyunuyla kısa bir mola verildi. İskele Belediye Tiyatrosu, son günlerde büyük ilgi gören oyunu Charlie Chaplin gösterisini bu kez yarışmaya katılan çocuklar ve aileleri için sundu. Yaklaşık 15 dakika süren oyunda çocuklar, yarışmanın da stresini atma fırsatı buldu.

FİNAL PARKURU HAFIZA OYUNU
Son ikinin finale kaldığı yarışta ipi göğüsleyen isim Can Pergamalı oldu. Rakibi Mehmet Ali Öztemiz’i hafıza oyununda geçmeyi başaran Pergamalı 2018 yılında yapılan 2. Survivor Çocuk yarışmasına kadar dokunulmazlık sembolünün sahibi oldu.

TÜM ÇOCUKLARA MADALYA VERİLDİ
Yarışmaya katılan 24 çocuğa da madalyaları İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Asbaşkan Mahmut Yılmazoğulları, Meclis Üyeleri Zekiye Gece ve Seymen Yılmaz tarafından verildi. Yarışma, güne özel olarak hazırlanan pastanın kesilmesiyle son buldu.

SADIKOĞLU: “ÇOCUKLARIN KAYNAŞMASI İÇİN MUHTEŞEM BİR ETKİNLİK OLDU”
Bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri Survivor Çocuk Yarışması’na ilgi gösteren çocuklara ve ailelerine teşekkür eden İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, parkurları yapan ve emeği geçen tüm personeline teşekkür etti. Düzenlenen yarışmanın, çocukların kaynaşması açısından muhteşem bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Sadıkoğlu, yarışmaya katılan tüm çocuklara madalya vererek, hepsini onure ettiklerini belirtti.