Perşembe, 05 Ekim 2017 00:00

BOĞAZİÇİLİ KADINLAR FARKINDAYIZ DEDİ

22218326 2391210514436830 3131662680966132045 o

Meme Kanseri Farkındalık Ayı (1-31 Ekim) kapsamında Boğaziçi Gönüllü Kadınlar tarafından organize edilen ve İskele Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen Meme Kanseri farkındalık etkinliği dün (4 Ekim) gerçekleşti.
Boğaziçi Spor Kulübü Lokali’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskele Belediyesi Meclis Üyeleri, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, Kanser Hastalarına Yardım Derneği İskele Bölge Sorumlusu Ersin Nizam ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Boğaziçi Gönüllü Kadınlar Başkanı Sündüz Yanmaz Üntaç öncülüğünde organize edilen etkinlikte döner ayran satışının yanı sıra karanfil satışı ile çekiliş yapıldı. Meme Kanseri ile mücadele farkındalığını artırmayı amaçlayan etkinlikte elde edilen tüm gelir Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne bağışlandı.
SÜNDÜZ YANMAZ ÜNTAÇ: ‘’HER BİREY KENDİ DOKTORUDUR’’
Etkinliğin açılış konuşması Boğaziçi Gönüllü Kadınlar Başkanı Sündüz Yanmaz Üntaç tarafından yapıldı. Bu özel ve anlamlı geceye katılan herkese teşekkürlerini sunan Yanmaz, günümüzde Meme Kanseri’nin tedavisinin mümkün olduğunu ve erken tanının hayat kurtarabileceğini belirterek her bireyin kendi doktoru olduğuna vurgu yaptı. Yanmaz konuşmasının sonunda her zaman yanlarında olan ve desteğini esirgemeyen İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na ve etkinliğin hazırlanmasında büyük emeği olan gönüllü ekip arkadaşlarına teşekkürlerini sundu.
SADIKOĞLU: ‘’ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ’’
Böyle anlamlı etkinliklerde yer almaktan ve destek vermekten gurur ve onur duyduğunu belirten Sadıkoğlu, günümüzün kanayan yarası haline gelen Meme Kanserine karşı yapılacak her mücadelede üzerimize düşeni yapmaya hazırız dedi. Erken tanının bu hastalıkta çok büyük önem arz ettiğini belirten Sadıkoğlu, çeşitli farkındalık etkinlikleri ile halkımızın bu konuda daha çok bilgilendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
SADIKOĞLU ve YANMAZ’A TEŞEKKÜR PLAKETİ
Etkinliğin sonunda söz alan Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail bu etkinliğe katılan ve yanlarında olan herkese verdikleri destek için teşekkürlerini sundu. Gecenin sonunda yaptıkları katkılardan dolayı Sadıkoğlu’na ve Yanmaz’a Kanser Hastalarına Yardım Derneği tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.