Perşembe, 19 Ekim 2017 00:00

PALMİYE KIRMIZI BÖCEĞİ İLE MÜCADELE BAŞLADI

22555493 2400199710204577 1650269973323235323 o

Bundan böyle palmiye ağaçlarının korkulu rüyası haline gelen ‘palmiye kırmızı böceği’ne İskele’de geçit yok. İskele Belediyesi, İskele ve beldelerindeki palmiye ağaçlarına zarar verdiği gözlemlenen palmiye kırmızı böceği ile mücadeleye başladı. İlk kez 2009 yılında ülkemizde görülen zararlı böcek ile mücadele konusunda eğitim alan personelimiz, ilaçlama çalışmalarına başladı.

AĞAÇLARA, ENDOTERAPİ YÖNTEMİ UYGULANIYOR
Palmiye kırmızı böceğinin bıraktığı larvalardan ağaç gövdelerinin zarar görmemesi için endoterapi yöntemi uygulanıyor. Türkiye’nin yanı sıra Amerika, Fransa, İtalya ve İspanya'da da kullanılan ve ilk etapta Anavatan Parkı’nda başlayan uygulama İskele ve beldelerinde devam edecek.

Palmiye kırmızı böceği ile mücadelede uygulanan yöntem, ağaçların gövdesine iki ayrı noktasına zarar vermeden yerleştirilen sondaların içerisine belirli ölçüde su ve ilaç karışımı enjekte edilerek uygulanıyor. Hasattan 40 gün önce gerçekleşecek ilaçlamaların, hurma meyvesine her hangi bir zararı bulunmuyor.