Pazar, 29 Ekim 2017 00:00

İSKELE’DE 29 EKİM ÇOŞKUSU

22829331 2406626519561896 3750959946186605483 o

Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. kuruluş yıldönümü İskele’ de de coşku ile kutlandı.
Atatürk Anıtı’nda yer alan ve protokol sırasına göre çelenklerin Atatürk Anıtı’na konulması ile başlayan tören saygı duruşu ve istiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile devam etti.
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu eşliğinde İskele Belediyesi önünde başlayan kortej yürüyüşünün, Ecevit Meydanı’na gelmesiyle birlikte törenin ikinci bölümüne geçildi. İskele Kaymakamı Kemal Yılmaz, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, G.K. K Piyade Yarbay Mustafa Horkal, KTBK Hava Savunma Binbaşı Barış İldeniz, İskele Polis Müdürü Ahmet Beşerler ’in yanı sıra siyasi parti temsilcileri ile askeri erkân ve kurum kuruluş temsilcilerinin katıldığı tören G.K. K Bando Konseri ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Bekirpaşa Lisesi Tarih Öğretmeni Amber Sesigüzel Göknar tarafından yapıldı.
GÖKNAR: ‘’CUMHURİYET, TÜRK MİLLETİNE BIRAKILMIŞ EN BÜYÜK MİRAS VE VAZGEÇİLMEZ BİR DEĞERDİR’’
Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. Kuruluş yıldönümü hepimize kutlu olsun diyerek sözlerine başlayan Göknar, konuşmasında Cumhuriyetin kurulması için büyük fedakârlıklar yapıldığına vurgu yaptı. Osmanlı Devleti’nin zayıflayıp, Anadolu’nun düşmanlar tarafından işgal edilmeye başlanması üzerine Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsuna çıkarak büyük fedakârlıklarla başlattığı milli mücadelenin Türk Milleti’nin inancı ve azmi sayesinde başarıya ulaştığını belirten Göknar, Cumhuriyetin Türk Milleti’ne bırakılmış en büyük miras ve değer olduğuna vurgu yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Türk Milleti’nin karakterine ve adaletine en uygun olan idare Cumhuriyet İdaresidir’’ sözlerini hatırlatan Göknar, Cumhuriyetin din, ırk, dil farkı gözetmeksizin tüm vatandaşların paylaştıkları ve yararlandıkları siyasal rejimin adı haline geldiğini vurguladı. Cumhuriyetin en büyük erdeminin, Türk Toplumunu Ulus olma bilincine kavuşturmuş olması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmiş olmasıdır diyen Göknar, Türk Ulusunun Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin onurlu ve özgürce düşünebilen yurttaşları haline geldiğini belirtti. Göknar, bizim cumhuriyetçi gençliğimizin de kültürlü, aydın, çalışkan, üretken, başı dik ve onurlu bir şekilde Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet bıraktığı Cumhuriyete sahip çıkıp onu her zaman yaşatacaklarına olan inancını dile getirdi. Göknar, tüm Türk Halkının Cumhuriyet Bayramını kutlayarak ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi de rahmet ve şükranla anıyorum diyerek sözlerini noktaladı.
GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN ŞİİRLER OKUNDU
İskele Ecevit Meydanı’ndaki törende; Şht. İlker Karter İlkokulu öğrencisi Leyla Ağazade, İskele Ticaret Lisesi öğrencisi Edanur Karakaş, Bekirpaşa Lisesi öğrencisi Sıla Akgün isimli öğrenciler, günün anlam ve önemini belirten şiirler okudular.
FOLKLOR VE HORON GÖSTERİLERİ İLE SON BULDU
Tören İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu’nun folklor gösterisi ve KKTC Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibinin horon gösterisi ile son buldu.