• Haberler
  • KKTC’Yİ DÜNYA İLE KUCAKLAŞTIRAN FESTİVAL ‘İSKELE FESTİVALİ’ ENDONEZYA’DA TANITILDI
Cuma, 17 Kasım 2017 00:00

23592035 2419263781631503 364834805962727603 o

Renkleri ve kültürleri olduğu kadar dünyayı da İskele’de buluşturmayı başaran, festivaller festivali, Uluslararası İskele Festivali, bu kez kilometrelerce uzaklıkta, Endonezya’da tanıtıldı. Bu yıl 50.’si gerçekleşecek yarım asırlık festival, BM UNESCO’ya bağlı faaliyet gösteren Uluslararası Dünya Festivaller Birliği’nin (CIOFF) 20-29 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdiği 47. Dünya Genel Konferansı’nda temsil edildi.

Bayrağımızı dalgalandırarak özelde İskele’yi genelde ise KKTC’yi dünya ile buluşturan, 47. Dünya Kongresi, Endonezya’nın Kutai Kartenegara şehrinde yapıldı. Kongreye KKTC’yi temsilen İskele Belediyesi Halk Dansları Festival Yönetmeni, Kuzey Kıbrıs CIOFF Başkanı Özlem Kadirağa, İskele Belediyesi Meclis Üyesi Seymen Yılmaz ve İskele Belediyesi Müdür Vekili Tahir Musalar ile Kuzey Kıbrıs Genç CIOFF Temsilcisi Dilara Meral Korahan katıldı.

İSKELE FESTİVALİ, DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA…
Kongrenin sonunda ise, 2019 yılında düzenlenecek CIOFF EXO&Konsey toplantısının Kuzey Kıbrıs’ta yapılması ve Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali’nin CIOFF’ta en iyi festivaller arasındaki yerini alması kararlaştırıldı. Bu konu daha önceki CIOFF dünya kongrelerinde de gündeme getirilmiş ancak Rumlar’ın yoğun baskısı neticesinde engellenmişti.

Genel Kurul sonunda ayrıca İskele Belediyesi Meclis Üyesi Seymen Yılmaz, Belediye Müdürü Tahir Musalar ile İskele Belediyesi Halk Dansları Yönetmeni & CIOFF Kuzey Kıbrıs Başkanı Özlem Kadirağa, Kutai Kartenegara Belediye Başkanına, CIOFF Endonezya Başkanına ve CIOFF Dünya Başkanı’na anı plaketi takdim ettiler.

İskele Belediyesi Halk Dansları Yönetmeni Özlem Kadirağa yaptığı açıklamada, CIOFF’taki temsiliyet konusunda ve lobi çalışmalarında mücadelede kendilerine maddi ve manevi destek veren İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile Belediye Meclis Üyelerine teşekkür etti.

Telif Hakkı © 2018 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.