Bu sayfayı yazdır
Perşembe, 21 Aralık 2017 01:00

ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

25488217 2442023606022187 4316750459004602469 o

21 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla ülke genelinde saygı ve şükranla anılan şehitlerimiz için İskele’de de tören düzenlendi. Larnaka Şehitler Anıtı önünde yer alan ve çelenklerin sırasıyla anıta konmasıyla başlayan törende saygı duruşu ve saygı atışının ardından istiklal marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Bekirpaşa Lisesi’nden tarih öğretmeni Melek Bertan ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Piyade Üsteğmen Ahmet Dağhan Önkol yaptı.
ÖNKOL: “TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR”
“Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” diyerek konuşmasına başlayan, Piyade Üsteğmen Ahmet Dağhan Önkol, enosis hayaliyle yaşayan ve halen bu hayalle yaşamakta olan Rum-Yunan ikilisinin bu hayali gerçekleştirmek uğruna akritas planını uygulamaya başladıkları ve yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden masum insanlarımızı katlettikleri günün 54. yıldönümünde aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz dedi. Önkol konuşmasının devamında şunlara yer verdi: “ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Geçmişini Bilmeyen Bir Millet Geleceğe Yön Veremez Ve Yok Olmaya Mahkûmdur.’ bu nedenle geçmişi unutmadan, gelecek nesillerin bunları bilerek sağlam adımlarla ileriye yürümesi için bu günlerin hatırlanması, anlatılması ve anılması çok önemlidir. Bilinmesini isterim ki bizler sahip olduğumuz her şeyi şehitlerimize borçlu olduğumuzun bilincindeyiz. Bayrağımıza kanlarıyla al rengini, canlarıyla ak rengini veren kahraman şehitlerimiz, aziz hatıranız önünde saygı ile eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun’’ dedi.
ŞEHİTLER ŞİİRLERLE ANILDI
Bekirpaşa Lisesi Tarih Öğretmeni Melek Bertan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparken, ‘21 Aralık Demeyin Bana’ isimli şiiri Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencisi Can Pergamalı, ‘Şehit Anam’ isimli şiiri İskele Ticaret Lisesi’nden Esra Bayırlı ve ‘Şehit Çocuğunun Deyişi’ isimli şiiri ise Bekirpaşa Lisesi’nden Ali Çerçi okudu.
ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA OKUNDU
İskele’deki Larnaka Şehitler Anıtı önündeki törene; İskele Kaymakam Muavini Mustafa Ürüncüoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, KTBK Komutanlığı adına Personel Albay Serdar Ünal, GKK adına Piyade Yarbay Mustafa Horkal, İskele Polis Müdür Vekili Ahmet Beşerler, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı İskele Bölge Müdürü Ali Orçan, siyasi parti temsilcileri, dernek temsilcileri, okullar ile öğrenciler katıldı. Tören Din İşleri Başkan Yardımcısı Fahrettin Öğdü’nün şehitlerimiz anısına okuduğu dua ile son buldu.

Okunma 3190 defa