Bu sayfayı yazdır
Salı, 28 Ağustos 2018 00:00

ARDAHANLI KADINLAR ‘DERNEK’ KURMAK İÇİN İLK ADIMI ATTILAR

40159982 2664824580408754 7010232430686633984 o

ARDAHAN’I VE ARDAHAN’IN GÜZELLİKLERİNİ GÖSTERMEK İSTİYORLAR
SADIKOĞLU: “DÜŞÜNCE VE BİRLİKTELİK TAKDİRE ŞAYAN”

Kalecikli kadınların ardından harekete geçen Ardahanlı kadınlar, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile görüşerek dernek kurmak için ilk adımı attılar. Aile bütçesine bizim de katkımız olsun diyen kadınlar ayrıca kurmak istedikleri dernek ile birlikte sistematik hareket ederek, turist kafilelerini Ardahan Köyü’ne çekmek, Ardahan’ı ve Ardahan’ın güzelliklerini tanıtmak istiyorlar. 
Geçtiğimiz Haziran ayında yapımı tamamlanarak halkın kullanımına açılan Ardahan Köy Lokali binası bugünlerde oldukça hareketli. Zira köy halkının kullanımı için Ardahan Köyü Muhtarı İsmail Çavdar’a teslim edilen Lokal Binası’nın bir bölümü muhtarlık ofisi olarak kullanılırken, diğer bölümü de köy kadınlarından gelen talep üzerine kadınlar kullanımına verildi. Ardahanlı kadınlar da vakit kaybetmeden çalışmalara başladı. Boş zamanlarını değerlendirmek, ürettiklerini satarak aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla dernek kurma kararı alan kadınlar bu düşüncelerini de kendilerini ziyaret eden İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile paylaştılar. Öte yandan kadınlar, köyde bulunan zeytinyağı ve un değirmenini yeniden aktif hale getirerek turist kafilelerini de Ardahan’a çekmek istiyorlar.
SADIKOĞLU: “DÜŞÜNCE VE BİRLİKTELİK TAKDİRE ŞAYAN”
Ardahanlı kadınları düşünceleri ve birlikteliğinden dolayı kutlayan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, 2018-2022 dönem projelerinde seçim kitapçığında da yer alan Kadın 
Emeği Pazarı projesinden bahsetti. İskele Arkeoloji Müzesi’nin açılmasıyla birlikte bölgeye uğrayacak Turist kafilelerini avantaja çevirmek istediklerini ifade eden Sadıkoğlu, çarşı merkezine üretim yapan köy kadınlarının ürettiklerini pazarlayabilmelerine olanak sağlamak için stantlar kurma düşüncesinde olduklarının altını çizdi. Sadıkoğlu bu stantları, Boğaz’da ve İskele Belediyesi Halk Plajı’nda da konumlandırabileceklerini de sözlerine ekledi.

Okunma 2304 defa