Cuma, 10 Ekim 2014 00:00

ATATÜRK İSKELE'DE ANILDI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 76’ıncı ölüm yıldönümünde İskele de düzenlenen törenle anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tüm bölgelerde olduğu gibi İskele de de düzenlenen törenle anıldı.

İskele Ecevit Meydanında yer alan tören çelenklerin Atatürk anıtına konulmasıyla başladı.
Saat 9’u 5 geçe sirenlerin çalması ile 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Daha sonra İstiklal marşı okundu ve bayraklar göndere çekilerek yarıya indirildi.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin ilk konuşmayı Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı 28’inci Mekanize Piyade Tümen Hava Savunma Tabur Komutanlığından Hava Savunma tegmen Mukadder Gökçel yaptı.
Gökçel ,Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarken verdiği mücadeleleri anlatarak, yeri doldurulamaz bir lider olan Atatürk’ü rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Bölge okul öğrencilerinden Bahar Küçük, Kader Cilasın ve Melahat Telli’nin okuduğu şiirlerin ardından İskele’deki tören İskele Ticaret Lisesi Tarih Öğretmeni Amber Sesigüzel’in konuşması ile devam etti.
Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarıyla bir çok yeniliğe imza attığını anlatan, Sesigüzel Ulu önderin çizdiği yolda yürümeye devam edeceklerini dile getirdi.