İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Pazartesi, 02 Eylül 2019 00:00

DURAK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

69443737 2968501023374440 6116730910718033920 o

İskele Sahil Lions Kulübü tarafından geliştirilen ‘Durak Kütüphanesi’ projesi İskele Belediyesi’nin katkılarıyla İskele Belediyesi Halk Plajı’nda hayat buldu. İskele Belediyesi Marangoz Atölyesi tarafından hazırlanan durak, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Bakanlık Müdürü Bünyamin Merhametsiz ve KKTC Lions Kulüpleri Federasyonu Onur Kurulu Başkanı Seray Gürün tarafından açıldı. Lions Genel Yönetmeni Zehra Gürol’u anmak ve hayat felsefesini yaşatmak adına oluşturulan Durak Kütüphanesi projesi vatandaşların duraklarda beklerken boş zamanlarını değerlendirip kitap okumalarının yanı sıra kitap okuma alışkanlığını da artırmayı hedefliyor. Törende İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve KKTC Lions Kulüpleri Federasyonu Onur Kurulu Başkanı Seray Gürün de kısa bir konuşma yaptı.

SADIKOĞLU: ‘’TOPLUMA FAYDALI OLAN PROJELERE DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’’
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu yaptığı konuşmada vefanın önemine değindi. Sadıkoğlu konuşmasının devamında şunlara yer verdi; ‘’Bugün gerçekten güzel bir vefa örneği yerine getiriyoruz. Durak Kütüphanesi projesi İskele Sahil Lions Kulübü’nün geçen yılki projeleri içerisinde yer alıyordu ancak açılışını yapmak şimdiye kısmet oldu. Benim hayatta en çok değer verdiğim kelimelerden biri vefadır. Sizlerde sevgili Zehra Gürol’u bir şekilde yâd ediyorsunuz. Bu proje örnek bir proje olarak hayat buldu. Bu tür güzel olaylara biz de İskele Belediyesi olarak her zaman destek verdik ve vermeye devam edeceğiz. İyi olan, güzel olan, doğru olan, topluma faydalı olan her projenin yanındayız. Bugün sizlerle birlikte olmak, bu durağın açılışını yapmak benim için ayrıca bir onurdur. Hepinize teşekkür ederim.’’

GÜRÜN: ‘’HER ŞEYİN BAŞI OKUMAKTIR’’
KKTC Lions Kulüpleri Federasyonu Onur Kurulu Başkanı Seray Gürün yaptığı konuşmada şunlara yer verdi; ‘’Bizler Lion olmaya aday olduğumuzda bizlere öğrettikleri iki kelime vardı. Bunlar vefa ve teşekkürdü. Vefa da, teşekkür ve takdir etmek de çok önemlidir. Dolayısıyla biz bu hayat felsefesi içerisinde yolumuza ilk adımlarımızı atarak başladık. Bu proje daha önceki dönemin projesiydi fakat bunu gerçekleştirmek bugüne kısmet oldu. Önemli olan geç olsun güç olmasın. Okumak hayatımızda her zaman olması gerek bir alışkanlıktır ve aileden başlar. Anne ve baba olarak bizler, her zaman geleceğimiz çocuklarımız, gençlerimizdir deriz ama okumayı da onlara aşılamamız gerektiğine inanıyorum. Her ne kadar kuşak çatışması yaşasak da artık sanal ortamları kullansalar da yine de genel kültürümüzün artmasından kendimizi ifade etmemize kadar her şeyin başı okumaktır. Ben burada kütüphanemizin birçok insanımıza katkı sağlayacağını ve herkesin de kendine uygun bir kitap bulacağına inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah nice nice daha büyük projelerde buluşmak ümidiyle herkese teşekkür ediyorum.’’
AÇILIŞIN ANLAM VE ÖNEMİNİNE UYGUN HEDİYELER VERİLDİ
Tören sonunda İskele Sahil Lions Kulübü, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na, Bakanlık Müdürü Bünyamin Merhametsiz’e ve KKTC Lions Kulüpleri Federasyonu Onur Kurulu Başkanı Seray Gürün’e kitap hediye etti. İskele Sahil Lions Kulübü Başkanı Oya Şahsuvar ve önceki dönem başkanı Zekiye Güvence Başkan Sadıkoğlu’na kendilerine yapmış olduğu destekten ötürü teşekkür etti ve teşekkür plaketi taktim etti.

Okunma 3263 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli