İskele


  • Home
  • News
  • LONG BEACH, DAHA ÇAĞDAŞ BİR YAŞAMA KAVUŞUYOR
Monday, 11 January 2021 00:00

LONG BEACH, DAHA ÇAĞDAŞ BİR YAŞAMA KAVUŞUYOR

138053563 3483267565231114 7451244243402404966 o

 

LONG BEACH, DAHA ÇAĞDAŞ BİR YAŞAMA KAVUŞUYOR
İSKELE BELEDİYESİ’NİN ÖNEMLİ BİR PROJESİ HAYAT BULUYOR
BÖLGE SAKİNLERİNİ RAHATLATACAK PROJENİN BİRİNCİ ETABI BAŞLADI
İKİ ETAPTAN OLUŞACAK PROJEDE YAĞMUR SUYU DRENAJ ÇALIŞMASI BAŞLADI
60 CM’LİK BÜZ BETON BORULAR İLE 730 METRE YAĞMUR SUYU DRENAJ HATTI DÖŞENECEK
PROJENİN İKİNCİ ETABINDA BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU ÇALIŞMASI BULUNUYOR
SADIKOĞLU: “YAĞMUR SUYU ARTIK DAHA DÜZENLİ TAHLİYE OLACAK”
Birçok noktada, yağmur suyu drenaj çalışması ile birlikte kaldırım ve parkeleme çalışması yaparak, İskele ve köylerini daha çağdaş bir yapıya kavuşturan İskele Belediyesi’nin önemli bir projesi daha hayat buldu. Aylardır üzerinde çalışılan ve Long Beach bölgesinde yaşayan insanlara rahat bir nefes aldıracak projenin ilk etap çalışmaları başladı. Kış mevsiminde aşırı yağışlar sebebiyle insanların hayat kalitesinin düşmesine neden olan konumu itibari ile Long Beach’e yakışmayan görüntülere neden olan su birikintileri tarihe karışacak. Lakin İskele Belediyesi, 2 etaptan oluşacak projenin 1. etap çalışmaları kapsamında söz konusu bölgeye 60 cm’lik büz beton borular ile 730 metre uzunluğunda yağmur suyu drenaj hattı döşeyecek. Çalışmaları geçtiğimiz gün itibari ile başlayan proje tamamlandığında Long Beach de daha çağdaş bir yapıya kavuşacak.
BÖLGE SAKİNLERİNİ RAHATLATACAK PROJENİN BİRİNCİ ETABI BAŞLADI
İskele Belediyesi, Long Beach’de yatırımı bulunan iş insanları ile birlikte işbirliğine giderek bölgenin en büyük eksiği olan ve her yağmur sonrası kabusu yaşayan bölge halkına rahat bir nefes aldırmak için ortak bir projeye imza attı. Son dönemde yerli ve yabancı çok sayıda kişi tarafından en çok tercih edilen bölge olması nedeni ile yatırımcılara ev sahipliği yapan ancak alt yapısı yetersiz kalan Long Beach Bölgesi için İskele Belediyesi İmar Birimi ve Su İşleri Birimi tarafından geliştirilen proje başladı. İlk etabı alt yapı çalışmaları ile başlayan proje, 730 metrelik alanı kapsıyor. Bölgede, 60 cm’lik büz beton boruların döşenmesi için ekipler tarafından kazı çalışması başladı. Yağmur suyu drenaj hattı çalışması tamamlanmasının ardından asfalt dökümünün yapılacağı bölgede, ikinci etap çalışmaları arasında ise kaldırım, parkeleme, bisiklet ve yürüyüş yolu yer alacak.
SADIKOĞLU: “YAĞMUR SUYU ARTIK DAHA DÜZENLİ TAHLİYE OLACAK”
Ada genelinin en büyük eksiklerinden biri olan ve sağanak yağışlar sonucu araç sürücüleri kadar yayaları da olumsuz etkileyen su birikintileri, İskele ve köylerinde tarihe karışıyor. İskele ve köylerinde yağmur suyu drenajı konusunda titizlikle çalışan İskele Belediyesi, söz konusunda çalışmayla ilgili projeler geliştirmeye devam ediyor. Hemen hemen bütün bölgelerde devam eden son olarak Long Beach bölgesinde yaşayan halkı rahatlatacak 2 etaplı projenin ilk etabı olan alt yapı işleri yağmur suyu drenaj hattı ile başladı. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. En büyük sorunlar arasında yer alan Yağmur Suyu Drenajı konusunda, göreve geldiği günden itibaren büyük bir titizlikle çalıştıklarını ifade eden Başkan Sadıkoğlu, Long Beach’deki projenin birinci etabı olan yağmur suyu drenaj hattı çalışmasının tamamlanması ile birlikte bölgedeki yağmur suyunun düzenli bir şekilde toplanarak tahliye edilmesinin sağlanacağını söyledi. Söz konusu çalışmalar için İskele Belediyesi ile işbirliği yapan bölge yatırımcılarına da teşekkür eden Başkan Sadıkoğlu, proje tamamlandığında bölge insanının yalnızca yağmur suyu drenaj hattına değil yürüyüş ve bisiklet yolu ile kaldırıma da kavuşacağının altını çizdi.
Başkan Sadıkoğlu, İskele ve köylerinde yapılan Yağmur Suyu Drenaj Projeleri ile sel ve su baskını riski ortadan kaldırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Read 1008 times

Copyright © 2024 İskele Belediyesi. All Rights Reserved.

gorunum tasarim

oneri en


client portal