Bu sayfayı yazdır
Cuma, 24 Aralık 2021 00:00

TOPRAK YOLLAR ASFALTLANIYOR, BAZI KÖY YOLLARI YENİLENİYOR

269987816 3782671101957424 5178113278034298694 n

 

TOPRAK YOLLAR ASFALTLANIYOR, BAZI KÖY YOLLARI YENİLENİYOR
İskele Belediyesi’nin sınırları içerisinde bulunan bazı köy yolları artık sorun olmaktan çıkıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin finansal desteği ile Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’nin koordine ettiği projeyle adım adım ilerliyor. Proje dışında kalan ancak bazı köy yolları da çile yolu olmaktan çıkıyor. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun yıllardır dile getirdiği köy yollarındaki soruna Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay sessiz kalmadı. Canaltay’ın girişimleri neticesinde çalışmalarına başlanan Ötüken-Kuzucuk-Aygün-Sınırüstü hattı ile Kuzucuk-Boğaziçi Yolu yenileniyor, toprak olan Kuzucuk-Yıldırım Yolu’na ise asfalt serimi gerçekleştiriliyor. Bakan Canaltay da söz konusu yollardaki çalışmaları yerinde incelemek için geçtiğimiz gün İskele’deydi. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun da eşlik ettiği Bakan Canaltay, yıllardır kangrene dönüşen ulaşım ve alt yapı sorunlarının çözümü için çalıştıklarını ifade etti.
BAYINDIRLIK VE ULAŞTIRMA BAKANI RESMİYE CANALTAY İSKELE’DEYDİ
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu Canaltay, İskele İlçesi sınırları içinde yapımı devam eden köy yollarında incelemelerde bulundu.
Türkiye Cumhuriyeti’nin finansal desteği ile Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’nin koordine ettiği proje dışında kalmasına rağmen
Ötüken-Kuzucuk-Aygün-Sınırüstü hattı ile Kuzucuk-Boğaziçi Yolu ile Kuzucuk-Yıldırım Yolu’nda da çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bakan Canaltay’ın girişimleri neticesinde yapımı devam eden Ötüken-Kuzucuk-Aygün-Sınırüstü hattı ile Kuzucuk-Boğaziçi Yolu yenileniyor, toprak olan Kuzucuk-Yıldırım Yolu’na ise asfalt serimi yapılıyor.
CANALTAY: “KÖY YOLLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ EKONOMİK KALKINMA SAĞLAYACAK”
Köy yollarındaki çalışmaları yerinde inceleyen ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun da eşlik ettiği Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, köy yollarının güçlenmesinin ekonomik kalkınmaya fayda sağlayacağını ifade etti. Bakan Canaltay, geçmişte ihmal edilen söz konusu yolların, yerleşim birimleri arasındaki ulaşımı kolaylaştıracağını ve çiftçinin toprağına erişimini kolaylaştıracağını bunun da bölgeye ekonomik olarak katkı sağlayacağını da belirtti: “Önümüzdeki dönem karşılaşılması muhtemel zorlukları üreterek aşacağız. Bu verimli topraklara erişim ve çiftçiye ulaşım konusunda sağlanacak kolaylık bizim için oldukça önemlidir. Köy yolları ağının güçlendirilmesi, bölge ve ülkenin ekonomik olarak kalkınmasına da kayda değer bir katkı sağlayacaktır”
Bakan Canaltay’a inceleme sırasında İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun yanı sıra Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar ile Ötüken Muhtarı Turgut Özyöre, Kuzucuk Muhtarı Türkeş Öğünçer, Aygün Muhtarı Hamdi Kaya, Boğaziçi Muhtarı Eniz Akşahin ile Sınırüstü Muhtarı Halil Yenigün eşlik etti.
Okunma 966 defa