Bu sayfayı yazdır
Perşembe, 27 Ocak 2022 00:00

KADIN VE GENÇ GİRİŞİMCİLİK PROJESİNİN ÇALIŞTAYI YAPILDI

FB IMG 1643283048787

 

KADIN VE GENÇ GİRİŞİMCİLİK PROJESİNİN ÇALIŞTAYI YAPILDI

İSKELE’DE DÜZENLENEN ÇALIŞTAYA İSKELE’DEKİ İŞ İNSANLARI VE GİRİŞİMCİLER KATILDI

KURUKAFA: “KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ ÇOK FAZLA TEŞVİK EDİLMELİ”

CİHAN: “TÜM GİRİŞİMCİLİK ADIMLARINA DESTEK OLACAĞIZ”

CANDEMİR: “BÖYLE BİR PROJE YÜRÜTMEKTEN GURUR DUYUYORUZ”

Yaklaşık 14 yıl önce İş dünyasında kadının sesi olmak amacıyla çıktıkları yolda adından başarıyla söz ettiren İş Kadınları Derneği (İKD) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde üreten her bir kadına ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. İskele Belediyesi’nin İş Kadınları Derneği ile çözüm ortağı olduğu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği (KEİ) Ofisi’nin finans desteği verdiği, “Kümelenme Vasıtasıyla Kadın/Genç Girişimciliğinin ve İstihdamının Artırılması Projesi” de yol kat etmeye başladı. Projenin çalıştayı dün (26 Ocak) İskele’de gerçekleştirildi. KEİ Ofisi Koordinatörü Ömer Cihan ile İKD Başkanı Selim Candemir’in katıldığı çalıştayda İskele Belediyesi’ni Asbaşkan Vekili Sefa Kurukafa temsil etti. 

İSKELE’DE DÜZENLENEN ÇALIŞTAYA İSKELE’DEKİ İŞ İNSANLARI VE GİRİŞİMCİLER KATILDI

Aile ekonomisine katkıda bulunmak için üreten ancak ürettikleri için Pazar bulamayan kadınlara ulaşmak için yola çıkan İş Kadınları Derneği (İKD)İskele’deki iş insanları ve girişimci kadınlarla bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği (KEİ) Ofisi’nin finans desteği verdiği, İş Kadınları Derneği (İKD) ile İskele Belediyesi’nin yürüttüğü “Kümelenme Vasıtasıyla Kadın/Genç Girişimciliğinin ve İstihdamının Artırılması Çalıştayı” dün (26 Ocak) düzenlendi.

Çalıştay’a İskele Belediyesi Asbaşkan Vekili Sefa Kurukafa, KEİ Ofisi Koordinatörü Ömer Cihan İKD Başkanı Selin Candemir, İskele Bölgesi kadın iş insanları ve girişimcileri katıldı.

KURUKAFA: “KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ ÇOK FAZLA TEŞVİK EDİLMELİ”

Merit Cyprus Gardens’da düzenlenen Kümelenme Vasıtasıyla Kadın/Genç Girişimciliğinin ve İstihdamının Artırılması Çalıştayı”na katılarak bir konuşma yapan İskele Belediye Asbaşkan Vekili Sefa Kurukafa, İskele’de girişimcilik ve bilhassa kadın girişimciliğin çok daha fazla teşvik edilmesi gerektiğine vurgu yaptı, projeden dolayı heyecan duyduklarını ifade etti. 

CİHAN: “TÜM GİRİŞİMCİLİK ADIMLARINA DESTEK OLACAĞIZ”

İskele Bölgesi’ndeki kadın ve gençlerin girişimcilik örneklerinde ve ekonomik üretimde daha fazla yer almasını hedefleyen proje kapsamında düzenlenen çalıştayda konuşan KEİ Ofisi Koordinatörü Ömer Cihan ise Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde girişimcilik potansiyelinin artırılmasına verdiği önemi vurgulayarak kadın ve genç girişimciliği başta olmak üzere tüm girişimcilik adımlarına destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

CANDEMİR: “BÖYLE BİR PROJE YÜRÜTMEKTEN GURUR DUYUYORUZ”

İş Kadınları Derneği Başkanı Selin Candemir de konuşmasında son toplantılarından bu yana kat ettikleri yolu aktararak böyle bir proje yürüttükleri için duydukları gururu bir kez daha tekrar etti.

 

SORUNLAR GRUP ÇALIŞMALARI İLE İNCELENDİ

“Kümelenme Vasıtasıyla Kadın/Genç Girişimciliğinin ve İstihdamının Artırılması Çalıştayı” nda kümelenmenin temel unsurları ele alındı. Doğru kümelenme uygulamaları üzerinden çıkarımlar yapılarak, kümelenmenin önündeki sorunlar grup çalışmaları ile incelendi. Çalıştay’da “Hangi sorunlar ortak bir inisiyatifle çözülebilir?”, Ortak inisiyatifte yer alması gereken bölge paydaşları kimlerdir?” gibi sorulara ortak akıl ile cevap bulunarak genel bir değerlendirme yapıldı.

Okunma 861 defa