Bu sayfayı yazdır
Pazartesi, 03 Temmuz 2017 00:00

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

19702657 2325504447674104 1335304112517351664 o

49. Geleneksel İskele Festivali kapsamında bu yıl 22.’si düzenlenen İskele Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Festivali dün (2 Temmuz) akşam Geleneksel Kostüm Defilesi ile Bay ve Bayan Festival Güzeli seçimi ile devam etti. İskele Açık Hava Kültür Merkezi’nde düzenlenen, Geleneksel Kostüm Defilesi ile Bay ve Bayan Festival Güzeli Yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

RENKLER VE KÜLTÜRLER İSKELE’DE BULUŞTU 
Gece; Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali’ne katılan ekiplerin geleneksel kostüm defilesi ile başladı, bay ve bayan festival güzeli seçimi ile son buldu. KKTC ve Türkiye’nin yanı sıra; Arjantin, İspanya, Şili, Rusya, Azerbaycan ve Makedonya’dan Geleneksel İskele Festivali için İskele’ye gelen gençlerin giydiği kostümler; büyük beğeni topladı.

KOSTÜM ÖDÜLLERİ TÜRKİYE VE İSPANYA’NIN OLDU
Gülgün Sanlıer, Fatoş Melis Taygun, Nazim Taşkıran, Tuğçe Erdönmez, Sinan Gürzap, Eray Göksan, Kağan Tiftik, Ahmet İlktaç, Emil Pavlov, Halil Poyraz, Beyza Göktaş, Sadiye Destur’dan oluşan jüri üyeleri dereceye girenleri seçmekte bir hayli zorlandı. Gecenin sonunda kostüm ödülleri Türkiye ve İspanya’nın oldu.

ERKEK FESTİVAL GÜZELİ İSPANYA, BAYAN FESTİVAL GÜZELİ RUSYA’DAN
22. Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali’nde erkek ve bayan festival güzeli ödüllerini ise İspanya ile Rusya paylaştı. Erkek festival güzeli İspanya’dan Roberto Gomez olurken bayan festival güzeli ise Rusya’dan Irina Kırıllova’nın oldu. Erkek Festival Güzeline ödülünü İskele Belediyesi Asbaşkanı Mahmut Yılmazoğulları ile jüri üyesi Fatoş Melis Taygun’un birlikte verdiği gecede bayan festival güzeline ödülünü ise İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu verdi.

ERKEK FESTİVAL GÜZELLERİ
1.Roberto Gomez - İSPANYA
2.Fırat Dağıdır – TÜRKİYE
3.Juan Cruz Alcoba – ARJANTİN

BAYAN FESTİVAL GÜZELLERİ
1.Irina Kırıllova – TUSYA
2.Alena Gashi – MAKEDONYA
3.Poula Celedon– ŞİLİ

BAY VE BAYAN İSKELE GÜZELİ
Adriam Martin – İSPANYA
Nilay Karahasan – TÜRKİYE

BAY VE BAYAN BASIN GÜZELLERİ
Alexis Viale – ARJANTİN
Nyamza Luta – MAKEDONYA

Okunma 3159 defa