Bu sayfayı yazdır
Çarşamba, 11 Temmuz 2018 00:00

EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER SERGİLENDİ

36830423 2601744356716777 6747747596040667136 o

2017-2018 yılı Boğaziçi Köy Kadın Kursu yılsonu sergisi İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Milletvekili Nazım Çavuşoğlu tarafından açıldı. Boğaziçi Köy Kadın Kursu'nda eğitmen Sema Çakmak önderliğindeki Boğaziçi Köyü kadınlarının 1 yıl boyunca yaptıkları el emeği göz nuru eserler görücüye çıktı. Saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ile devam etti. Boğaziçi Köy Kadın Kursu önünde yer alan sergi açılışına Başkan Hasan Sadıkoğlu eşi Ayşe Sadıkoğlu ile katılırken, Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, İskele Belediyesi Meclis Üyeleri, Boğaziçi Köyü Muhtarı Eniz Akşahin ve çok sayıda kişi, kadınların heyecanına ortak oldular.
SADIKOĞLU: ‘‘DÜN DEVAM EDEN BU BİRLİKTELİK BUGÜN DE DEVAM EDİYOR YARIN DA DEVAM EDECEK’’
Sergi açılışında kısa bir konuÅŸma yapan SadıkoÄŸlu, konuÅŸmasında her zaman köy kadınlarının yanında olduk ve olmaya devam edeceÄŸiz dedi. SadıkoÄŸlu konuÅŸmasına şöyle devam etti; GeçmiÅŸ dönem içerisinde birçok noktada gerek sportif faaliyetlerde gerek köy kadın kursunun faaliyetlerinde hep birlikte hareket ettik, hep birlikte olduk. Dün devam eden bu birliktelik, bugün de devam ediyor, yarında devam edecek. Burada bir teÅŸekkürü de eski muhtarıma etmek isterim çünkü burada bulunduÄŸumuz alan üzerinde ciddi ÅŸekilde gayretleri, emekleri oldu. Ayni enerji ve çabanın yeni muhtarımızla artarak devam edeceÄŸinden hiçbir şüphem yoktur. Sizler bir yıl boyunca el emeÄŸi göz nuru ürünleri üretirken zaman zaman biz de sizlere katıldık. Birlikte yürüdük birlikte ürettik, bu ürettiÄŸiniz ürünlerin satılabilmesi adına önümüzdeki günlerde meclisimiz de alacağımız kararla BoÄŸaz balıkçı barınağının olduÄŸu yerde belli baÅŸlı lokasyonlar yaratacağız ve ürettiÄŸiniz ürünleri satma fırsatını bulacaksınız’’. 
EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİNDEN HEDİYE ETTİLER
Emine Akşahin Köy Kadın Kursu’na yaptığı katkılardan dolayı Başkan Sadıkoğlu’na, eski muhtar Nevzat Çakır’a ve muhtar Eniz Akşahin’e kadınlar tarafından yapılan eserleri takdim etti.

Okunma 2447 defa