İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Çarşamba, 30 Ağustos 2023 00:00

KAHRAMANLIK DESTANININ 101. YILI… 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

FB IMG 1693404686344

 

KAHRAMANLIK DESTANININ 101. YILI…

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI, İSKELE’DE TÖRENLE KUTLANDI

Tarihi zaferlerle dolu Türk Milletinin kahramanlık destanlarından, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101 yılı, ada genelinde olduğu gibi İskele’de de törenle kutlandı. 

Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin var oluş mücadelesinin tüm dünyaya gösterildiği büyük taarruzun yıldönümü nedeniyle İskele’de düzenlenen törenlerin ilk adresi Atatürk Anıtı, ikinci adresi ise Ecevit Meydanı oldu. 

ZAFER BAYRAMI’NIN 101. YILDÖNÜMÜ İSKELE’DE TÖRENLE KUTLANDI

Asırlardır hür yaşayan ve tarihi zaferlerle dolu Türk milletinin; varoluş mücadelesini tüm dünyaya gösterdiği, kahramanlık destanı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, 101 yıldır aynı heyecan ve gururla kutlanıyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında, 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan, dünya tarihinin görüp görebileceği en büyük kahramanlık destanlarından olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, Büyük Taarruz ’un 101. yılı ada genelinde olduğu gibi İskele’de de törenlerle kutlandı. Göğsümüzü kabartan, Türkiye’nin gururuna ortak olduğumuz Zafer Coşkusu, İskele’de, Atatürk Anıtı önündeki tören, protokolün anıta çelenk koyması ile başladı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle son buldu.

Ecevit Meydanı’nda ki tören ise İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, KTBK adına Piyade Albay Yaşar Aydın ve GKK adına Piyade Binbaşı Hüseyin Yayık’ın tören birliklerinin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı. İskele’de düzenlenen törenlere İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, GKK adına Piyade Binbaşı Hüseyin Yayık, KTBK adına Piyade Albay Yaşar Aydın, İskele Polis Müdürü Erdal Şanlıdağ, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı İskele Bölge Müdürü Cemal Betmezoğlu, okullar ile kurum ve kuruluş temsilcileri de hazır bulundu. 

KAHRAMANLIK DESTANININ 101. YILI…

AVCI: “30 AĞUSTOS, EŞİNE AZ RASTLANAN BİR ZAFER” 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yanı sıra şiirlerin de okunduğu Ecevit Meydanı’ndaki tören, halk dansları gösterinin ardından resmi geçit töreni ile son buldu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan KTBK’dan Hava Savunma Teğmen Tuğay Avcı, 30 Ağustos 1922’de kazanılan zaferin 101. yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşadıklarını belirtti. 30 Ağustos’un eşine tarihte az rastlanan bir zafer olduğuna dikkat çekti.

Milli egemenlik, milli şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk ilkelerinin, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türk Silahlı Kuvvetlerine rehber olmaya devam edeceğini söyleyen Avcı, konuşmasının sonunda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere dava arkadaşlarını, aziz şehitleri ve ebediyete intikal etmiş gazileri rahmetle andı, şükranlarını sundu.

TÖREN RESMİ GEÇİT İLE SON BULDU

İskele Ecevit Meydanı’ndaki törende, Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencisi Bayram Erdoğan ‘30 Ağustos Zaferi’, Bekirpaşa Lisesi öğrencisi Azra Durak ‘30 Ağustos’ isimli şiirlerini okudular. Törende; İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ile Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi dans gösterisi sundu. İskele’deki törenler resmi geçit ile son buldu.

Okunma 316 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli