İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cumartesi, 23 Aralık 2023 00:00

LARNAKA ŞEHİTLERİ DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI

413946348 772263644940951 41796662156527995 n

LARNAKA ŞEHİTLERİ DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI
21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası Larnaka Şehitleri’ni anma töreniyle devam etti. Larnaka Şehitler Anıtı önünde gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla gerçekleşen tören, protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulmasıyla başladı, saygı duruşu ve saygı atışının ardından bayraklar göndere çekildi. Rahmet, minnet ve şükranla anılan Larnaka Şehitleri için düzenlenen törene, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aykaç, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Milletvekili Yasemin Öztürk, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, siyasi parti temsilcileri, dernek temsilcileri, okullar ile öğrenciler katıldı.
173 VATAN EVLADI UNUTULMADI
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği İskele Şubesi Başkanı Ali Abdurrahmanoğlu tarafından konuşmaların yapıldığı törende şiirler okundu. Tören Dinişleri İskele Bölge Temsilcisi Mehmet Demir’in şehitler anısına okuduğu dua ile son buldu.
TATAR: “KKTC’DE HUZUR İÇİNDE YAŞANIYORSA ŞEHİTLER SAYESİNDEDİR”
1963-1974 yıllarında Larnaka ve Larnaka sancağına bağlı yerleşim birimlerinde, verilen mücadeleler sırasında şehit olan 173 vatan evladı için İskele’de Larnaka Şehitler Anıtı önünde düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 60 yıl sonra şehitleri anarken
Mevcut koşulların KKTC gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdiğine vurgu yaptı. Ada’da barışın ve huzurun devam etmesi için egemen eşitlik temeline dayalı bir anlaşma bizlerin kırmızı çizgisidir’ diyen Cumhurbaşkanı Tatar, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğü ve Türk askerinin adadaki varlığı vazgeçilmezimizdir’ ifadelerini kullandı. Tatar, KKTC’de huzur içinde yaşanıyorsa şehitlerin sayesindedir vurgusu yaptı, şehitleri rahmetle andı.
SADIKOĞLU: “ASLA PES ETMEDİLER, KAHRAMANCA DİRENDİLER”
Rumların 21 Aralık 1963 tarihinde Kıbrıs Türklerine yönelik başlattığı silahlı saldırılara karşı, Larnaka Sancağına bağlı 43 Köyde yaşayan yaşlı- genç, kadın-erkek ve çocuk çok sayıda insanın büyük bir zulümle karşı karşıya kaldığını hatırlatarak konuşmasına başlayan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da tüm bu zulme karşı asla pes etmediklerini, kanlarının son damlasına kadar kahramanca direndiklerini ifade etti.
Rumlar’ın Kıbrıslı Türklere uyguladığı, etnik yok etme politikasının en acı olayını Larnaka’da “Kayıp Otobüs” olayında yaşandığına da dikkat çeken Başkan Sadıkoğlu,
11 kişinin, ekmek paralarını kazanmak uğruna Larnaka’dan Dikelya İngiliz Üssüne gitmek için bindikleri o otobüsün bir daha geri dönmediğini hatırlattı.
SADIKOĞLU: “KAYIP OTOBÜS ANITI’NIN TEMELLERİNİ ATACAĞIZ”
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Larnaka Şehitleri Anma Törenindeki konuşmasında Kayıp Otobüs Anıtı’nı İskele’ye yapacaklarını, temellerinin de bundan böyle Aralık’ta atılacağını açıkladı. “İskele Belediyesi olarak, Larnakalılar Derneği ile uzun zamandır üzerinde çalıştığımız Kayıt Otobüs Anıtı Projemizi hayata geçiriyoruz. Belediyemiz imar birimi tarafından hazırlanan anıt projesini, yine belediyemiz personeli tarafından belediyemizin öz kaynaklarıyla yapacağız. Çalışmaların vakit kaybetmeden başladığı Kayıp Otobüs Anıtımızın temellerini ise 27 Aralık Çarşamba günü atacak olmanın heyecanını ve gururunu bir arada yaşıyoruz. Projemizi Kayıp Otobüs katliamının yıldönümü olan 13 Mayıs’ta tamamlamayı hedefliyoruz.”
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği İskele Şubesi Başkanı Ali Abdurrahmanoğlu da konuşmasında Larnaka halkının Rumların ENOSİS hayaline karşı kahramanca verdiği mücadeleyi anlattı.
ŞİİRLER OKUNDU, DUALAR EDİLDİ
Törende, Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele Öğrencisi Halil İbrahim Kuyucaklı ile Derinsu Benger ‘Noel Yakındı’, İskele Ticaret Lisesi Öğrencisi Emine Koç ‘Şehidi Uğurlarken’ isimli şiirlerini okudular.
Larnaka Şehitler Anıtı önündeki tören Dinişleri İskele Bölge Temsilcisi Mehmet Demir’in şehitler anısına okuduğu dua ile son buldu.
Okunma 249 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli