İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Pazartesi, 25 Aralık 2023 00:00

İSKELE’YE KAYIP OTOBÜS ANITILI YAPILIYOR

 

FB IMG 1703512611506

İSKELE’YE KAYIP OTOBÜS ANITILI YAPILIYOR

İSKELE BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPILACAK ANITIN TEMEL ATMA TÖRENİ ÇARŞAMBA GÜNÜ

KAYIP OTOBÜS ANITI’NIN, KATLİAMIN YILDÖNÜMÜ OLAN 13 MAYIS 2024’TE BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

SADIKOĞLU: “ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRALARINA SAHİP ÇIKMAK İSTEDİK”

13 Mayıs 1964 Yılında işe gitmek için yola koyulan ancak bir daha geri dönemeyen, yıllar sonra da Rumlar tarafından kaçırıldıkları ve kurşuna dizilerek kör bir kuyuya atıldıkları ortaya çıkan 11 Kıbrıslı Türk’ü taşıyan Kayıp Otobüs, İskele’de yaşatılacak. İskele Belediyesi, 11 Kıbrıslı Türk’ün hayattan koparılışının 60. yılında, 13 Mayıs 2024’te bitirmeyi hedeflediği Kayıp Otobüs Anıtı’nın temelini 27 Aralık Çarşamba günü atıyor. Düzenlenecek özel bir törenle temelleri atılacak Kayıp Otobüs Anıtı, İskele’de Prof. Dr. Serdar Saydam Caddesi, İskele Karpaz Anayolu üzerinde Bahçeler mevkiinde inşa edilecek. İskele Belediyesi’nin öz kaynakları ve İskele Belediyesi personeli tarafından inşa edilecek Kayıp Otobüs Anıtı projesi de yine İskele Belediyesi İmar Birimi tarafından tasarlandı. 

İSKELE BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPILACAK KAYIP OTOBÜS ANITI’NIN TEMEL ATMA TÖRENİ ÇARŞAMBA GÜNÜ

İskele Belediyesi, Larnakalılar Derneği ile birlikte geliştirdiği önemli olarak nitelendirdiği projesini hayata geçiriyor. İskele Belediyesi, 13 Mayıs 1964 yılında işlerine gitmek için bindikleri otobüsle ortadan kaybolan, yıllar sonra hunharca katledildikten sonra atıldıkları kuyudan kemikleri çıkarılan ve DNA testiyle de kayıp yolculara ait olduğu ortaya çıkan 11 Kıbrıslı Türk şehidin aziz hatırası için Kayıp Otobüs Anıtı’nı hayata geçiriyor. 

KAYIP OTOBÜS ANITI’NIN KATLİAMIN YILDÖNÜMÜ OLAN 13 MAYIS 2024’TE BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

İskele Belediyesi İnşaat Birimi tarafından yapılacak Kayıp Otobüs Anıtı projesi de İskele Belediyesi İmar Birimi’nden Yüksek Mimar Naciye Erol’a ait. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi Müdürlüğü’ne ait, Prof. Dr. Serdar Saydam Caddesi, İskele Karpaz Anayolu üzerinde Bahçeler mevkiindeki arazide yapılacak, yapılıktan sonra da kullanımı Larnakalılar Derneği ile Kayıp Otobüs Aileleri Derneği’ne devredilecek Kayıp Otobüs Anıtı’nda 11 Kıbrıslı Türk Şehidi temsil eden ve önlerinde şehitlerin kimlik bilgilerinin yer alacağı sütun, sütunların gerisinde ise 13 Mayıs 1964’te şehitlerimizle birlikte ortadan kaybolan Kayıp Otobüs heykeli olacak. Anıtta ayrıca şehitlerimizin özel eşyalarının da sergilenebileceği vitrin de yer alacak.

İskele Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yapımına başlanacak ve katliamın yıl dönümü olan 13 Mayıs 2024’te açılışı yapılacak Kayıp Otobüs Anıtı’nın temeli 27 Aralık Çarşamba günü saat 14.00’da atılacak. 

SADIKOĞLU: “ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRALARINA SAHİP ÇIKMAK İSTEDİK”

2020 yılında İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu ziyaretleri sırasında talepte bulunan Larnakalılar Derneği’nin talebi üzerine vakit kaybetmeden proje hazırlayan İskele Belediyesi, hazırladığı projeyi de vizeleyerek çalışmalara başladı. Konuyla ilgili konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da insan odaklı projeler geliştirmeye ayrıca önem verdiklerini ve bu açıdan temelini atacakları Kayıp Otobüs Anıtı’ndan dolayı da gurur ve hüznü bir arada yaşadıklarını ifade etti. Şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkmak ve toplum hafızasının sürekli canlı tutabilmek amacıyla Kayı Otobüs Anıtı’nı, İskele Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla ve yine İskele Belediyesi İnşaat Birimi ile yapacaklarını da ifade eden Başkan Sadıkoğlu, böylesi önemli bir projenin mimarı olmaktan dolayı da heyecan duyduklarını söyledi. 27 Aralık Çarşamba günü gerçekleşecek temel atma törenine herkesi davet eden Başkan Sadıkoğlu, anıtın yapımını da yine katliamın yıl dönümü olan 13 Mayıs 2024’te bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Okunma 354 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli