İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Pazartesi, 11 Nisan 2016 00:00

İLKERİN KENTİ İSKELE’DEN BİR İLK DAHA

12957540 1991007454457140 6543692843342695 o

1.KÜLTÜRLERİN KAYNAŞMASI ETKİNLİĞİ, TÜM KÜLTÜRLERİ BULUŞTURMAYI BAŞARDI

İskele Belediyesi’nin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Kültürlerin Kaynaşması etkinliği, ada genelinde yaşayan kültürleri İskele ’de buluşturmayı başardı. İskele ve beldelerinde yaşayan insanların kültürlerine ait yiyecek içecek ve el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı yaklaşık 80 standın her biri, halkın büyük beğenisini topladı. Zeytin dallarının gün boyu buhurdanlıkta yandığı etkinlik, kortejin açılış alanına gelmesiyle birlikte başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi, açılış konuşmasını da İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu yaptı.

SADIKOĞLU: “HEYECANLIYIZ, MUTLUYUZ, GURURLUYUZ”

Açılış konuşmasına 1. Kültürlerin Kaynaşması etkinliğine gelen misafirleri selamlayarak başlayan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu; heyecanı, mutluluğu ve gururu bir arada yaşadıklarını söyledi. Sadıkoğlu konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: “Biz bu yola sevdamız iskele diyerek çıktık. Bu sevda uğruna yaptığımız icraatlarımıza her geçen gün bir yenisini ekliyoruz, onlardan biri de Kültürlerin Kaynaşması etkinliği. Heyecanlıyız; çünkü renklerin ve kültürlerin buluşma noktası İskele’miz ilk kez böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Mutluyuz; çünkü 2 ay gibi kısa bir çalışmanın eseri olan bu etkinliğimizi siz değerli katılımcıların huzurunda bugün gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gururluyuz; bizler dini, dili, ırkı farklı da olsa aynı topraklarda, ay yıldızlı bayrağımızın altında yaşayıp, aynı havayı solumayı başaran bir toplumun insanlarıyız. Nitekim bugün burada bunu kanıtlamanın haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

SADIKOĞLU: “AMACIMIZ TÜM KÜLTÜRLERİ İSKELE’DE BULUŞTURMAKTI”

Başkan Sadıkoğlu; el değmemiş dokusuyla, cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen İskele’nin geleceğine yön vermek için düzenlenen etkinliklerden biri olan Kültürlerin Kaynaşması etkinliğinin amacına da değindi. “Amacımız, 1974 sonrası Anavatan Türkiye’den gelerek İskele ve beldelerine yerleşen kardeşlerimizin, büyüklerimizin ve yabancı uyruklu insanlarımızın kültürlerine ait yiyecek - içecek ve el emeği göz nuru eserlerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan tüm insanlarımızla buluşturmaktı. 
Nitekim amacımıza ulaştığımızı görebiliyorum. Bugün burada emek verip stant kuranlar, sizlere kendi kültürlerini tanıtmak için buradalar. Hazırladıkları yiyecekleri, içecekleri ve el işlerini sizlere sunabilmenin mutluluğunu, heyecanını ve gururunu eminim ki onlar da yaşıyorlar.”

BAŞKAN SADIKOĞLU KATKI KOYAN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

İskele Belediye Başkanı konuşmasının sonunda ise başta İskele Belediye personeli olmak üzere emeği geçen, katkı koyan, gönülden destekleyen herkese teşekkür etti: Bu güzel ortamı hazırlayan, gece- gündüz hafta sonu demeden çalışan Belediyemizin çok değerli personeline, kıymetli meclis üyelerime ve tüm bu çalışmalar boyunca bizden yardımlarını esirgemeyen İskele Esnafıma ve bugün buraya gelerek bizleri onurlandıran, siz değerli halkıma çok teşekkür ederken yine bu etkinliğimize gönülden destek olan, KKTC Telsim’e, Kale Boya’ya, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne kısacası katkı koyan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”

BİNLERCE KİŞİ İSKELE’YE AKIN ETTİ

Başkan Sadıkoğlu’nun konuşmasının ardından Semazen, İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu ve Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi gösteri sundu, ardından açılış kurdelesi kesildi. Açılışa katılanlar stantları tek tek gezerek, alışverişi yaptılar. Bu yıl ilki gerçekleşen İskele Belediyesi 1. Kültürlerin Kaynaşması etkinliğine 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, Milletvekilleri; Hamit Bakırcı, Nazım Çavuşoğlu, Hasan Taçoy, Zorlu Töre, Ersin Tatar, Hakan Dinçyürek, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, İskele Belediyesi Meclis Üyeleri, İskele ve belde muhtarlarının yanı sıra KKTC Genelinden binlerce kişi katıldı.

POLİS VE ZABITA TAM NOT ALDI

İskele Belediyesi 1. Kültürlerin Kaynaşması etkinliği, hem İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı polisler hem de İskele Belediyesi zabıta ekiplerinin gün boyu asayiş kontrolü yaparak, etkinliğin huzur içerisinde gerçekleşmesine imza attı. Polisler ve zabıta ekipleri, vatandaşlara alanda huzur içerisinde dolaşmanın mutluluğunu yaşattı.

İLETİŞİM DESTEĞİ KKTC TELSİM’DEN

Bu yıl ilki gerçekleşen İskele Belediyesi 1. Kültürlerin Kaynaşması etkinliğine iletişim desteğini KKTC Telsim verdi. Etkinlik öncesi 2 gün boyunca ada genelindeki telsim kullanıcılarına toplu mesaj gönderen KKTC Telsim, halkı 1. Kültürlerin Kaynaşması etkinliğine davet etti.

ACİL SERVİS DESTEĞİ BELEDİYE SAĞLIK BİRİMİ VE YDÜ HASTANESİ’NDEN

Etkinlik süresinde vatandaşların sağlığı da İskele Belediyesi sağlık birimi hemşiresi ile YDÜ Hastanesi hemşirelerine emanetti. YDÜ Hastanesi ambulansını da gün boyunca 1. Kültürlerin Kaynaşması etkinliğinde hazır bekletti. Stant kuran YDÜ Hastanesi hemşireleri, vatandaşların ihtiyaçlarına anında yanıt verdi. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da YDÜ Hastanesi’nin standını ziyaret ederek kan şekerini ve tansiyonunu ölçtürdü.

KALE BOYA’DAN ÇOCUKLARA JEST

1.Kültürlerin kaynaşması etkinliğinde çocuklar da unutulmadı. Gün boyu devam eden etkinlikte yetişkinler stantları dolaşmanın mutluluğunu yaşarken, çocuklar da kendileri için hazırlanan oyun sokağında gönüllerince eğlenmenin tadını çıkardılar. Kale boyanın destek verdiği oyun sokağında duvara çizilen şekiller, çocuklar tarafından keyifle boyandı. Oyun sokağında görevli kişilerce çocuklara unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları oynatıldı, yüz boyama gibi etkinlikler de yer aldı.

ETKİNLİK SOKAK FESTİVALİNİ ARATMADI

Çarşı Merkezi’nde düzenlenen etkinlik; sokak karnavalını aratmadı. Yaklaşık 80 kadar stant, çocuk oyun sokağı ile birlikte toplam 4 ayrı güzergaha kuruldu. İsmi Kıbrıs kıyafetleri ile özdeşleşen Sadiye Şenal Desdur kültür sohbeti ile etkinliğe renk katarken, İskeleli sanatçılar Ayhan Başkal, Fadıl Başkal ve Kubilay Aşık ile iskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Müzisyenleri eşliğinde Mustafa Eralp Kutbittin’in Kıbrıs Şarkıları ve Eril Cambaz ile Ziya Başkal’ın verdiği konserler ise kulakların pasını sildi. Etkinlikte 65 yaş üstü İngilizlerin oluşturduğu Phoenix Line Dance Clup’ın dans gösterisi ile Ankara Havası, Romen Dansı ve Sirtaki Dans Gösterileri de büyük beğeni topladı.

Okunma 3718 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli