İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Salı, 28 Haziran 2016 00:00

48 GELENEKSEL İSKELE FESTİVALİ CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR

13528217 2036336069924278 5851610572971363978 o

Adanın en köklü ve en kapsamlı festivali, uluslararası arenada da adından söz ettirmeyi başaran İskele Festivali 1 Temmuz Cuma günü başlıyor. 1-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 48. Geleneksel İskele Festivali’nin açılışını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yapacak. Festival öncesi İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da bugün(28 Haziran) Belediyeler Birliği’nde bir basın toplantısı düzenlendi.

FESTİVALİN ADI BU SENE DE İSKELE
48 yıl önce Larnaka Deniz Panayırı olarak başlayan ve 1974 sonrası İskele’ye taşınan İskele Festivali, bu yıl 48.yaşını kutlamaya hazırlanıyor. 7’den 70’e, gerek ada genelinde gerekse farklı ülkelerde heyecanla beklenen İskele Festivali yine dolu dolu geçecek. 10 gün sürecek festivalde; 33.yılın genç kızı ve genç erkeği yarışması, 21. Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali, KKTC Turing Otomobil Kurumu tarafından düzenlenecek KKTC’nin en büyük ve en iddialı otomobil rallisi, Benon Dervişler Bisiklet yarışı, Larnakalılar Gecesi, Karadenizliler Gecesi, Çocuk Şöleni, Tavla, Tenis Darts ve Satranç Turnuvası, Basketbol Şöleni, Zıpkınla ve Oltayla Balık Avlama Yarışması, Trap-Skeet Yarışması, En güzel bahçe yarışması, Yemek Yarışması, Yağlı direkten bayrak kapma yarışması yer alacak.

Belediyeler Birliği’nde düzenlenen basın toplantısında gerçekleşecek etkinliklerle ilgili bilgiler verildi. Toplantıya; Başkan Hasan Sadıkoğlu ve meclis üyelerinin yanı sıra 21. Uluslararası Halk Dansları Festivali Koordinatörü Özlem Kadirağa, 33. yılın Genç Kızı ve Genç Erkeği Yarışması Organizatörü Bülent Günkut, Larnakalılar Derneği Başkanı Göksel Saydam, Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün, Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Federasyonu Başkanı Hüseyin Andaç, İskele Belediyesi Spor Kulübü Antrenörü Şevki Pırlanta da katıldı.

SADIKOĞLU: 7’DEN 70’E HERKES EĞLENECEK
Basın toplantısında konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu adanın en köklü, uluslararası arenada kendisine yer bulmuş ve kendini ispatlamış en kapsamlı festivali olan İskele Festivali’nin 48.’sini gerçekleştirmenin haklı heyecan ve gururunu taşıdıklarını söyledi. Yalnızca yetişkinlerin değil 7’den 70’e herkesin katılıp eğlenebileceği festivaller festivali İskele Festivali’ne herkesi davet eden Sadıkoğlu, şimdiden iyi eğlenceler ve keyifli dakikalar geçirmelerini temenni etti.

10 GÜN BOYUNCA DOLU DOLU GEÇECEK
Bayramı da içine alan ve 10 gün boyunca her gün farklı etkinliklerin yer alacağı Geleneksel İskele Festivali Türkiye’den gelecek olan ses sanatçılarından Ahmet Özhan, Buray, Resul Dindar, Fatih Ertür ve Güliz Ayla ile renklenecek.

KADİRAĞA: FESTİVALİMİZ AMACINA ULAŞTI
Basın toplantısında konuşan, bu yıl 21. yıllarına imza atan Uluslararası Halk Dansları Festivali Koordinatörü Özlem Kadirağa ülke kültürünü yaşatmak ve tanıtmak için düzenledikleri halk dansları festivalinin amacına ulaştığını söyledi.

GÜNKUT: YARIŞMAMIZ İÇ TURİZM İÇİN ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK
Bu yıl 33.’sü gerçekleşecek olan Yılın Genç Kızı ve Genç Erkeği Yarışması Organizatörü Bülent Günkut ise, düzenlenecek güzellik yarışmasının iç turizm için önemli bir etkinlik olduğunu dile getirdi.

AYGÜN: GÖRKEMLİ BİR GECE YAŞANACAK
Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün önceki yıllarda festival kapsamında gerçekleşen Karadeniz geceleri gibi bu yıl da görkemli bir gece yaşanacağına inandığını belirtti.

SAYDAM: İSKELE FESTİVALİ EN KÖKLÜ ETKİNLİK
Larnakalılar Derneği Başkanı Göksel Saydam etkinlikte yaptığı konuşmada, İskele Festivali’nin köklü bir etkinlik olduğunu anlatarak, anılarını paylaştı.

ANDAÇ: YOLLARDA DEĞİL PİSTTE YARIŞIN
Etkinlikte konuşan Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Federasyonu Başkanı Hüseyin Andaç ise festival kapsamında düzenlenen yarışa büyük ilgi gösterildiğini dile getirerek, gençlere yollarda değil pistte yarışma çağrısı yaptı.

PIRLANTA: SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN SPOR ŞART
İskele Belediyesi Spor Kulübü Antrenörü Şevki Pırlanta da yaptığı konuşmada, Spor Kulübü hakkında bilgi verdi, sağlıklı bir yaşam için sporun şart olduğunu ifade etti. Pırlanta, kendilerine spor yapma olanağı sağlayan Belediye Başkanı Sadıkoğlu’na teşekkür etti.

Okunma 4048 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli