İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Pazartesi, 28 Ağustos 2023 00:00

BAYRAĞIMIZI KOSOVA’DA DALGALANDIRDIK

371866065 692975529536430 2586785637252109118 n

 

BAYRAĞIMIZI KOSOVA’DA DALGALANDIRDIK
İSKELE BELEDİYESİ HALK DANSLARI TOPLULUĞU, GURURLANDIRMAYA DEVAM EDİYOR
FESTİVAL SÜRESİNCE EKİBİMİZ, KUZEY KIBRIS OLARAK ANONS EDİLDİ
ÜLKEMİZ, GENÇLERİMİZ, KÜLTÜRÜMÜZ VE DANSLARIMIZ, CIOFF TOPLANTISINDA ANLATILDI
Özelde İskele’yi, genelde ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni uluslararası platformda başarıyla temsil eden İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, bu kez Kosova’da bayrağımızı dalgalandırmanın haklı gururunu yaşıyor. Yaşadığı gururu Kıbrıs Türk Halkına da yaşatmayı başaran topluluk, Kosova’da katıldığı festivalde de, festival süresince Kuzey Kıbrıs olarak anons edildiler. 27 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen festivalde ekibimize öncülük eden İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Yönetmeni Özlem Kadirağa ayrıca katıldığı CIOFF Yuvarlar Masa Toplantısında KKTC’nin yanı sıra ülke gençliğini, kültürünü ve danslarını da üst düzey yöneticilerle paylaştı.
İSKELE BELEDİYESİ HALK DANSLARI TOPLULUĞU KOSOVA’DA KATILDIĞI FESTİVALDE ÜLKEMİZİ GURURLANDIRDI
Özlem Kadirağa yönetmenliğindeki İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, 27 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında Kosova’da düzenlenen CIOFF N’Karadak Krisin Tupanat International Folklore Festival of Dance and Rites’e katıldı. Bugüne kadar yurtdışında katıldığı tüm festivallerde, bayrağımızı gururla ve onurla dalgalandıran İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, bu kez Kosova’da özelde İskele’yi genelde ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsil etti. Kosova ve ülkemizin yanı sıra Meksika, Panama, Kuzey Makedonya, Arnavutluk , Çek Cumhuriyeti’nin de temsil edildiği festivalde, ekibimizin gösterilerinin yanı sıra disiplini taktir edilirken, yöresel kıyafetleri büyük beğeni kazandı.
FESTİVAL SÜRESİNCE EKİBİMİZ, KUZEY KIBRIS OLARAK ANONS EDİLDİ
Özlem Kadirağa yönetmenliğinde, Gülgün Dargın eğitmenliğindeki İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, festival organizasyonluğunu CIOFF Kosova’nın yaptığı festivalde, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Yunanistan’ın engelleme girişimlerine inat Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni başarıyla temsil etti, bayrağımızı gururla dalgalandırdı. Ekibimiz, 27 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen festival süresince çıktığı her sahnesine Kuzey Kıbrıs olarak anons edildiler.
ÜLKEMİZ, GENÇLERİMİZ, KÜLTÜRÜMÜZ VE DANSLARIMIZ, CIOFF TOPLANTISINDA ANLATILDI
İskele Belediyesi Halk Dansları Yönetmeni aynı zamanda İskele Belediyesi Kültür&Sanat ve Dış ilişkiler Danışmanı olan Özlem Kadirağa, festival kapsamında düzenlenen CIOFF Yuvarlak Masa Toplantısına da katıldı. Kadirağa, toplantıda, KKTC’nin yanı sıra ülke gençliğini, kültürünü ve danslarını da tanıtma fırsatı buldu.
Kosova’da bir dizi temaslarda da bulunduktan sonra yurda dönen İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Yönetmeni Özlem Kadirağa, katıldıkları festivalde KKTC ve Kıbrıs Türk Halk Danslarını başarıyla temsil etmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun başarılarının tesadüf olmadığına da dikkat çeken Kadirağa, bu başarının ise disiplinli ve özverili çalışmanın ürünü olduğuna dikkat çekti. Özlem Kadirağa, kendilerine inanan ve her zaman yanlarında olan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve İskele Belediyesi Meclis Üyelerine şahsı ve ekibi adına teşekkürlerini sundu.
Okunma 338 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli