Perşembe, 29 Eylül 2016 00:00

BOĞAZ’DA GERİ SAYIM SÜRÜYOR

14409844 2119746461583238 6276683379945232758 o

İskele Bölgesi’ne bağlı ‘Boğaz Balıkçık Barınağı’ olarak da bilinen Boğaz Bölgesi’ndeki iyileştirme çalışmalarında sona yaklaşıldı. İskele Belediyesi tarafından, kötü ve bakımsız görüntüsü ortadan kaldırmak için başlatılan düzenleme çalışmasının bugünlerde bitmesi planlanıyor.

İSKELE BOĞAZ’DA İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI
Manzarası ve sakin yapısı ile İskele ve Belde halkının yanı sıra KKTC Genelinden de haftanın 7 günü misafirlerini ağırlayan İskele Boğaz’daki iyileştirme çalışmaları bölgede bulunan esnafın da büyük takdirini topladı. Hafta içi ve hafta sonunda insanların hoşça vakit geçirebilmelerine olanak sağlanacak olan Boğaz’ın en geç 1 hafta içinde tekrar halkın kullanıma açılması hedefleniyor. Şu ana kadar çökme tehlikesi arz eden iskele ve köprüde tadilat yapan ekipler, köprüyü dalgalardan korumak için sağ tarafına da doğal taşlardan set ördü. Parke işlemi tamamlanan alanda ziyaretçiler için oturma gurupları oluşturuldu, aydınlatma düzenlemesi yapıldı. Çevre düzenlemesinin de ardından İskele Boğaz, yeni çehresine kavuşmuş olacak.

SADIKOĞLU: “ÖZELDE İSKELE’YE GENELDE KKTC’YE HİZMET VERECEK”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da İskele Boğaz’da yapılan iyileştirme çalışmasının önemine dikkat çekti. Boğaz’daki iyileştirme çalışmalarının köprü, parke ve ışıklandırmayla sınırlı kalmayacağını söyleyen Sadıkoğlu, devamında şunlara yer verdi: “İskele Boğaz’da sadece ailesiyle gelerek hoşça vakit geçirenleri değil, balıkçı kardeşlerimizi de düşünerek hareket ettik. Ada’nın dört bir yanından misafirlerini ağırlayan bölgemiz bu düzenlemeyle birlikte yalnızca gündüzleri değil geceleri de halkımıza hizmet verecek şekilde düzenleniyor. Boğaz’ın yeni hali, genelde KKTC’ye özelde ise İskele’mize kazandıracağız”