İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cuma, 11 Kasım 2016 01:00

09.05’TE HAYAT DURDU

15039563 2151324271758790 5020772343145201412 o

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Devlet Adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yıldönümünde İskele’ de de anıldı.

BÜYÜK DEVLET ADAMI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İSKELE’DE ANILDI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 78. yıldönümü münasebeti ile Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Protokol sırasına göre Anıta çelenklerin konulması ile başlayan törende saat 09.05’te sirenlerin çalması ile birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulduğu İskele’de deyim yerinde ise hayat durdu. Atatürk Anıtı’ndaki tören, İstiklal Marşı ile bayrakların önce göndere çekilmesi ardından yarıya indirilmesi ile devam etti.

KOÇER: “ATATÜRK İLKELİ VE SAPLANTISIZ BİR LİDER OLMAYI BAŞARDI”

Atatürk Anıtı önündeki törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar da yapıldı. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı 28’inci Mekanize Piyade Tümen Hava Savunma Tabur Komutanlığı’ndan Hava Savunma Üsteğmen Gökçe Koçer; Mustafa Kemal Atatürk’ün 20’ye yakın muharebede görev aldığını, yeni bir devletin kurulmasını sağlayan İstiklal Savaşı’nı yönetip 14 yıl devamlı olarak harp ve muharebe yaşamış bir insan olduğuna dikkat çekti. Atatürk’ün liderlik vasfına da değinen Koçer, onun ilkeli ve saplantısız bir lider olmayı başardığına vurgu yaptı.

Günün anlam ve önemini belirten bir diğer konuşmayı ise İskele Ticaret Lisesi Edebiyat Öğretmeni Şeyda Can yaptı.

ŞİİRLERLE ATATÜRK’Ü ANLATTILAR

Günün anlam ve öneminin belirten konuşmaların yapıldığı törende şiirler de okundu. Şehit İlker Karter İlkokulu Öğrencisi Edagül Kaya “Atatürk’ün imzası var, İskele Ticaret Lisesi Öğrencisi Samet Aydıncı “Mustafa Kemal’i düşünüyorum, Bekirpaşa Lisesi Öğrencisi Yağmur Akkılıç ise “Mustafa Kemal’ler tükenmez” isimli şiirlerini okudular.

İSKELE’DEKİ TÖRENE KATILIM YOĞUN OLDU

İskele Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; İskele Kaymakam Muavini Mustafa Ürüncüoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Hava Savunma Yarbay Saim Tabak, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Eğitim Merkez Komutanı Piyade Yarbay Cumhur Yazgan, İskele Polis Müdürü Şengül Kadı, siyasi parti temsilcileri, okullar, kurum, kuruluş ve dernek temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

SADIKOĞLU: “SAYGI VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ.”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 78. Yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayınladı. Büyük Devlet Adamı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran ve minnetle anan Sadıkoğlu, düşünce ve ilkeleri, biz Kıbrıs Türk halkının da en önemli yol göstericisidir dedi.

Okunma 6063 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli