Çarşamba, 02 Aralık 2020 00:00

ERGAZİ KÖY KADIN KURSU, BAŞKANI ZİYARET ETTİ

ergazi Large

ERGAZİ KÖY KADIN KURSU, BAŞKANI ZİYARET ETTİ

SADIKOĞLU: “KÖY KADIN KURSLARINA ÖNEM VERİYORUZ”

RİNTER: “KATKILARINDAN DOLAYI BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Ergazi Köy Kadın Kursu Öğretmeni İpek Rinter ve beraberindeki kursiyerler, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu ziyaret ettiler. 32 yıl aradan sonra 2018 yılında yeniden faaliyete geçirilen ve en eski köy kadın kursu unvanını elinde bulunduran Ergazi Köy Kadın Kursu Öğretmeni İpek Rinter, kurslarına yapmış olduğu maddi ve manevi katkılardan dolayı İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na teşekkür etti. Koronavirüs salgını dolayısı ile pandemi kuralları çerçevesinde eğitimlerini sürdürdüklerini ifade eden Rinter, çalışmalar hakkında da Başkan Sadıkoğlu’na bilgi verdi. SADIKOĞLU: “KÖY KADIN KURSLARINA ÖNEM VERİYORUZ” Kabulde konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, İpek Rinter öncülüğündeki Ergazi Köy Kadın Kursunda eğitim gören kadınları tebrik etti. Ahşap boyamadan kiremit çalışmasına, nakış işinden pek çok alanda eğitim alan kadınların, yalnızca eğitim almadıklarını, ürettikleri birbirinden güzel eserlerin satışını yaparak, aile bütçesine de çok önemli katkılar sağladığına dikkat çekti. Boğaziçi, Ötüken ve İskele’de bulunan Köy Kadın Kursları gibi, Ergazi Köy Kadın Kursu için de ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Başkan Sadıkoğlu, üreten, aile bütçesine katkıda bulunan kadınlara toplumun ihtiyacı olduğunu belirtti, üretilen ürünlerin pazarlanması konusunda, İskele Belediyesi Kültür Evi’nin kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi.