Çarşamba, 09 Haziran 2021 00:00

TEMİZ DENİZ İÇİN ETKİNLİK DÜZENLENDİ
LIONS KULÜPLERİ FEDERASYONU ÇEVRE KOMİTESİ, DENİZ ALTI TEMİZLİĞİ YAPTI
ETKİNLİĞE İSKELE BELEDİYESİ LOJİSTİK DESTEK VERDİ
KARATEPE: “AMACIMIZ ÇEVRE KONUSUNDA FARKINDALIK YARATMAK”
7’den 70’e çok sayıda kişinin uğradığı İskele Boğaz’da bulunan İskele Balıkçı Barınağı’nda dün (8 Haziran) önemli bir etkinlik düzenlendi. Temiz deniz için yola çıkan Kuzey Kıbrıs Türk Lions Kulüpleri Federasyonu Çevre Komitesi, İskele Boğaz’da deniz altı temizliği gerçekleştirdi. İskele Belediyesi’nin de lojistik destek verdiği deniz altı temizleme etkinliğinde sandalye, otomobil lastiği dahil poşetlere konulmuş çok sayıda çöp su yüzüne çıkarıldı. Etkinlikte ayrıca deniz altını gösteren çok sayıda görsel de panoda sergilendi.
FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİLER
Daha temiz bir çevre konusunda farkındalık yaratmak için kolları sıvayan Kuzey Kıbrıs Türk Lions Kulüpleri Federasyonu Çevre Komitesi, bu kez İskele’den ses verdi. Komite, İskele Balıkçı Barınağı’nda, İskele Belediyesi’nin de destekleri ile deniz altı temizliği yaptırdı.
‘Kirli Suda Hayat Olmaz’, Suyu Kirletmek Hayatı Kirletmektir’, ‘Kirli Su Olmasın Canlara Kıyılmasın’, ‘Suyu Kirletme, Geleceği Yok Etme’ gibi pankartların taşındığı etkinlikte Kuzey Kıbrıs Lions Kulüpleri Federasyonu Başkanı Tuna Karatepe bir konuşma yaptı.
KARATEPE: “AMACIMIZ ÇEVRE KONUSUNDA FARKINDALIK YARATMAK”
Amaçlarının çevre konusunda farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen Kuzey Kıbrıs Lions Kulüpleri Federasyonu Başkanı Tuna Karatepe, toplumsal olaylara duyarlı olduklarını ifade etti. Denizin altının tümünün temizlenmesinin imkansız olduğunu da belirten Karatepe, kendilerine imkan tanıyan ve destek veren İskele Belediyesi’ne de teşekkür etti.