Cumartesi, 03 Temmuz 2021 00:00

KARDEŞ ŞEHİR FİNİKE’DEN ‘KIBRIS’ VURGUSU

FB IMG 1625310678677

KARDEŞ ŞEHİR FİNİKE’DEN ‘KIBRIS’ VURGUSU KIBRIS’IN FETHİNİN 450. YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE ETKİNLİK DÜZENLEDİLER 3 GÜN SÜREN PROGRAM, FİNİKE’DEN AYRILAN TEKNELERİN, KIBRIS’A ULAŞMASI İLE SON BULDU FİNİKE BELEDİYESİ VE PLATFORM YETKİLİLERİ, BAŞKAN SADIKOĞLU’NU ZİYARET ETTİLER İskele Belediyesi’nin kardeş şehri Finike Belediyesi, Finike Kaymakamlığı ve Kıbrıs 450.yıl kutlaması platformu, Kıbrıs’ın Osmanlı İmparatorlu tarafından fethinin 450. yılında Kıbrıs’ı Anma etkinlikleri düzenledi. 28 Haziran Pazartesi günü başlayan ve 3 gün süren anma etkinlikleri, 20 geminin, Osmanlı Donanmasının Kıbrıs Seferine çıkış noktası olan Finike Limanı’ndan yola çıkması ve Kıbrıs’a varması ile son buldu. Gemilerle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelen kardeş şehir Finike Belediyesi’nden ve Kıbrıs 450.yıl kutlaması Platformu’ndan bir heyet İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi’nin selam ve sevgilerini ileten heyet aynı zamanda Finike halkının da selamlarını İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na ilettiler. İskele Belediyesi’nde gerçekleşen görüşmede İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu da bulundu. KIBRIS’IN FETHİNİN 450. YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE ETKİNLİK DÜZENLEDİLER Osmanlı İmparatorluğu tarafından Kıbrıs'ın fethinin 450. Yıldönümü, Antalya’nın Finike İlçesi’nde, İskele Belediyesi’nin kardeş şehri Finike Belediyesi, Finike Kaymakamlığı ve Kıbrıs 450.yıl kutlaması platformu tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 28 Haziran Pazartesi günü başlayan etkinlikler, Finike Limanı’ndan yola çıkan 20 teknenin, dün (1 Temmuz) Girne Limanı’na ulaşması ile tamamlandı. Aynı zamanda İskele Belediyesi’nin kardeş şehri olan Finike Belediyesi’nden heyetin de aralarında bulunduğu teknelerin Girne’ye ulaşmasının ardından ise heyet dün (2 Temmuz) İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu ziyaret ettiler. FİNİKE BELEDİYE BAŞKANI VE HALKININ SELAMLARINI İLETTİLER Finike Belediyesi’ni temsilen ülkemize gelen Tarih Öğretmeni Önder Akülkü, Başkan Sadıkoğlu’nu ziyareti sırasında yaptığı konuşmada Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi’nin ve Başkan Yardımcısı Sıdıka Gökyer ile tüm belediye çalışanlarının ve Finike halkının selamlarını getirdiklerini ifade etti. Kıbrıs’ın fethinin 450. Yıldönümü nedeni ile Kıbrıs 450.yıl kutlaması Platformu’nun kurulduğunu ifade etti. O dönemde Anadolu’dan Kıbrıs’ı fethetmeye giden Osmanlı Ordusu’nun Elmalı üzerinden Finike’ye geldiğini ve donanmaya da Finike’den binip Kıbrıs’a giderek, Kıbrıs’ı fethettiklerini anımsattı. Kendilerinin de 450 yıl önceki bu durumu canlandırmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Akülkü, Elmalı’dan yola çıktıklarını, Finike üzerinden de teknelerle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geldiklerini söyledi. İskele Belediyesi’nde gerçekleşen görüşmede İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu ile İskele Belediyesi Kültür& Sanat ve Diş İlişkiler Danışmanı Özlem Kadirağa da yer aldı. Finike’den gelen heyette ise 450.yıl kutlaması Platformu Genel Koordinatörü Fahri Arslan ile Aksan Danışmanı Sedat Akkuş da hazır bulundu.