İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



  • Anasayfa
  • Haberler
  • SADIKOĞLU, TOPÇUKÖY ŞEHİTLERİNİ ANDI “KIBRIS TÜRKÜ HER ZAMAN BAŞI DİK VE ONURLU BİR MÜCADELE VERDİ”
Perşembe, 22 Temmuz 2021 00:00

SADIKOĞLU, TOPÇUKÖY ŞEHİTLERİNİ ANDI “KIBRIS TÜRKÜ HER ZAMAN BAŞI DİK VE ONURLU BİR MÜCADELE VERDİ”

 

FB IMG 1626942381497

SADIKOĞLU, TOPÇUKÖY ŞEHİTLERİNİ ANDI

“KIBRIS TÜRKÜ HER ZAMAN BAŞI DİK VE ONURLU BİR MÜCADELE VERDİ”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, bugün (22 Temmuz) Topçuköy Şehitliği’nde düzenlenecek Topçuköy Şehitlerini Anma Töreni öncesinde bir mesaj yayınladı. Mesajında Vatan ve bayrak için gözlerini bile kırpmadan mücadele eden, Kıbrıs Türk Halkına bağımsız bir devlet bırakabilmek için canlarını hiçe sayan, kahraman şehitler ile gazileri anan Başkan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk Halkını karanlıktan aydınlığa çıkaran Anavatan Türkiye’ye de şükranlarını sundu. 

1958-1963 ve 1974’teki Milli Mücadele Yılları sırasında Kıbrıs Türk Halkına bağımsız bir devlet, özgür bir yaşam bırakmak için, canlarını feda eden Topçuköylü 9 şehit bugün düzenlenen törenle anılacak. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da tören öncesi bir anma mesajı yayınladı. Sadıkoğlu mesajında şunlara yer verdi: “1878 yılında Kıbrıs’ın İngilizlere kiralanması ile özgürlük ve bağımsızlık mücadelesine başlayan Kıbrıs Türkü, bu mücadelesini takvim yaprakları 1974 yılı 20 Temmuz’u gösterene kadar da devam etti. Rum Yönetiminin insanlık dışı zulmüne karşı her zaman başı dik ve onurlu bir mücadele veren Kıbrıs Türkü, bu adada biz de varız diyerek, var oluş mücadelesini, Anavatan Türkiye’mizin etkin ve yerinde müdahalesi sayesinde, 20 Temmuz günü özgürlükle taçlandırıldı. Bu vesileyle hiçbir zaman bıkmadan, usanmadan daha da güçlenen bağımızla ve duygularımızla Anavatan Türkiye’mize şükranlarımı sunuyor, etle tırnak gibi ayrılmaz bir bütün olduğumuzu belirtmek istiyorum.”

Mesajında tüm şehitlerin olduğu gibi Topçuköylü 9 Şehidin de amacının aynı olduğuna dikkat çeken Başkan Sadıkoğlu, şunlara yer verdi: “Amaçları aynıydı; Vatandı, bayraktı. Kıbrıs’ı vatan toprağı yapmak, ay yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandırmak, bizlere huzur içinde yaşayacağımız, bağımsız bir devlet bırakmaktı. Bu amaç için evlerinden çıktılar ve ne yazık ki Rum’un hain saldırıları sonucu bir daha geri dönemediler, şehadet şerbetini içtiler. Üstelik kimi yaşamının baharında henüz 18 yaşındayken, yaşayacak daha nice güzel günleri varken… Orhan Salih gibi. Mehmet Emin Hüseyin, Bekir Mustafa, Kamil Ahmet, Mahmut Mehmet Ali, Hasan Mustafa ve halen Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından naaşlarına ulaşılmaya çalışılan; İsmail Balcı, Ahmet Ali Osman ve Fuat Gülali gibi…” 

Sadıkoğlu mesajının sonunda ise şehit ve gazi ailelerine seslendi: “Çok kıymetli şehit aileleri; 

Sizler bizlere, şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetisiniz. Sizler, her türlü saygıya ve ilgiye layık insanlarsınız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, hayatta olan Gazilerimize ise aileleriyle birlikte sağlık ve huzur dolu uzun ömürler diliyor, bir daha böylesi dinmek bilmeyen acılarınsa yaşanmamasını temenni ediyorum. Yattıkları yer nur, mekânları cennet olsun.”

Okunma 1141 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli