İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



  • Anasayfa
  • Haberler
  • İMAR PLANI İÇİN UZUNCA BİR ZAMANDIR BEKLENEN İMZALAR ATILDI
Perşembe, 25 Kasım 2021 00:00

İMAR PLANI İÇİN UZUNCA BİR ZAMANDIR BEKLENEN İMZALAR ATILDI

260668968 3758517557706112 3823905832128726909 n

 

İMAR PLANI İÇİN UZUNCA BİR ZAMANDIR BEKLENEN İMZALAR ATILDI
İSKELE- YENİBOĞAZİÇİ- GAZİMAĞUSA İMAR PLANI YASALLAŞACAK
28 AYDIR YÜRÜRLÜKTE OLAN EMİRNAMELER KALKACAK
SUCUOĞLU: “MÜRACAATLAR VE ŞİKÂYETLER DEĞERLENDİRİLECEK”
SADIKOĞLU: “EKSİKLER, HALKTAN GELEN TELKİNLER IŞIĞINDA DÜZELTİLECEK”
Kasım 2016’da çalışmalarına başlanan Aralık 2019’da ise Birleşik Kurul tarafından onaylanan İskele- Yeniboğaziçi ve Gazimağusa İmar Planı için imzalar atıldı. Atılan imzalarla birlikte İmar Planı’nın Resmi Gazetede yayınlanmasıyla birlikte yasallaşacak ve 28 aydır yürürlükte olan Emirnameler kalkacak. İmza törenine katılan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da İmar Planı’nın imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi, imar planının dört dörtlük ve yüzde yüz her şeyiyle tamam olduğunu iddia etmediklerini söyledi. Başkan Sadıkoğlu, eksikler konusunda ve halktan gelen telkinler ışığında gerekli düzenlemelerin yapılacağını da sözlerine ekledi.
İMAR PLANININ YASALLAŞMASI İÇİN İMZALAR ATILDI
PLAN, RESMİ GAZETEDE YAYINLANMASIYLA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK
İskele- Yeniboğaziçi ve Gazimağusa bölgelerini kapsaya ve 28 aydır yürürlükte olan emirnamelerin kalkması, İmar Planının yasallaşması için bugün (25 Kasım) imzalar atıldı.
Başbakanlıkta düzenlenen söz konusu imza törenine Başbakan Faiz Sucuoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Gazimağusa Belediyesi Asbaşkanı Ahmet Öztenay’ın yanı sıra Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu ile Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner de katıldı.
SUCUOĞLU: “MÜRACAATLAR VE ŞİKAYETLER DEĞERLENDİRİLECEK”
İmza töreninde konuşan Başbakan Faiz Sucuoğlu, bölgede ciddi sıkıntı ve yıkım yaratan İskele-Yeniboğaziçi ve Gazimağusa İmar Planının yürürlüğe girmesi için imzaların atılacağını, söz konusu İmar planının yürürlüğe girmesiyle de ekonomik canlanmanın sağlanacağını vurguladı. “Ufak da olsa şikâyetler var ama çok büyük oranda memnuniyet söz konusu. Şikâyetlerin giderilmesi için de adım atılacak” diyen Başbakan, 23 Ocak’ta yapılacak erken genel seçim sonrasında İmar Yasası’nın değiştirileceğini de kaydetti: “İmar planları Allah kelamı değil, değişmeyecek, 5 yıl boyunca noktasına, virgülüne dokunulmayacak diye bir şey yok. Eksiklikler görülürse, bunları değiştirmek için 5 yıl beklemeye gerek kalmayacak. Müracaatlar, şikâyetler daha kısa sürede değerlendirilecek, açılımlara erken cevap verilmesine imkân sağlanacak”
SADIKOĞLU: “EKSİKLER, HALKTAN GELEN TELKİNLER IŞIĞINDA DÜZELTİLECEK”
İmza töreninde konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da yaklaşık 28 aydır devam eden İmar Planı sürecini noktaladığı için Başbakan Faiz Sucuoğlu’na teşekkür etti. Sadıkoğlu, gözden kaçan, tadile edilemeyen noktalar konusunda da halktan gelen telkinler ışığında gerekli düzeltmelerin yapılacağını vurguladı: “Yaklaşık 28 aydır imar planı süreci devam etmekteydi. Teşekkürün büyüğünü Sayın Başbakana etmek istiyorum. İmar Planı süreci devam ettiği sürede 3 bölgemizde ekonominin dinamiği olan inşaat sektörü olumsuz etkilendi. Pandemi süreci ve döviz kriziyle de ekonomimiz tamamen durdu. Bu dinamiği ancak biz, ekonomik örgütlerimizin de desteğiyle, inşaat sektörümüzle sağlayabiliriz. Bizler bu planın dört dörtlük yüzde yüz her şeyiyle tamam olduğunu iddia etmiyoruz. Eksikler vardır, tepkiler vardır ama bu plan için 27 aylık süreç içerisinde herkes yoğun şekilde çalıştı. Bugün bu imar planının geçiyor olmasından mutluyuz ancak 55’e 89 numaralı yasanın Sayın Başbakan’ın Ocak ayından sonra tadile edeceğini söylemesi bizleri rahatlatmıştır. 6 aylık süre içerisinde gözden kaçan, tadile edilemeyen noktalar konusunda da halkımızdan gelen telkinler ışığında gerekli düzeltmeler yapılacaktır. İmar Planımızın özelde bölgelerimize, genelde ise ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
ZURNACILAR: “ÜLKEDE CİDDİ EKONOMİK SIKINTILAR YAŞANIYOR. BU ÖNÜMÜZÜ AÇAN BİR ADIM”
Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar da imar planı konusunda zor bir süreçten geçildiğini kaydederek, “İmar planı karnelerimiz maalesef iyi değil” dedi. Mustafa Zurnacılar, 2016’da başlayan imar planı sürecinde 3-4 hükümetin değiştiğini kaydederek, “Ülkede ciddi ekonomik sıkıntılar yaşanıyor. Bu önümüzü açan bir adım” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Ekonomik kalkınmayı hedefleyen Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi İmar Planı Başbakan Faiz Sucuoğlu tarafından imzalandı.
2016’da çalışmalarına başlanan, 30 Aralık 2019’da Birleşik Kurul tarafından onaylanan Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi İmar Planı’nın Resmi Gazetede yayımlanıp yasallaşmasıyla bölgede 28 aydır yürürlükte olan emirnameler kalkacak.
Okunma 1216 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli