İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Perşembe, 15 Ocak 2015 00:00

İSKELE AKM, MÜZİK VE FOTOĞRAFLA TÜM ENGELLERİ YIKTI

Dün akşam, KKTC Fotoğraf Derneği ile Telsim İşbirliği’nde düzenlenen “Fotoğraflarla benim Kıbrısım: Kıbrıs’ta Çocuk Olmak” adlı sergi ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği ile Çağdaş Müzik Derneği Korosu’nun “Şarkılar Bizi Söyler” konserine İskele Belediyesi ev sahipliği yaptı.


KKTC Fotoğraf Derneği(FODER) ile Telsim işbirliğinde düzenlenen “Fotoğraflarla Benim Kıbrısım: Kıbrıs’ta Çocuk Olmak” adı serginin dün akşam saat 19:00’da İskele Atatürk Kültür Merkezinde açılışı yapıldı.
Sergide yer alan birçok eser Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği yararına satışa sunuldu.


Serginin açlışında Kıbrıs Fotoğraf Derneği (FODER) Başkanı Mehmet Gökyiğit, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Çağdaş Müzik Derneği Başkanı Ersin Tünay, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın eşi Meral Eroğlu birer konuşma yaptılar.


Foder Başkanı Mehmet Gökyiğit
Mehmet Gökyiğit, sivil toplum örgütü ve özel sektör dayanışmasına güzel bir örnek oluşturduklarını, düzenledikleri böylesi anlamlı bir sergiyi İskele’de de açmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, bu örneklerin çoğlamasını diledi. Gökyiğit, İskele AKM’de yeterli yer olmamasından dolayı fotoğraflarının ancak bir kısmını sergileyebildiklerini, serginin tamamının İskele Belediye Gazinosu'nda 19 Ocak Pazartesi gününe kadar mesai saatlerinde gezilebileceğini belirtti. Gökyiğit son alarak İskele Belediyesi’ne böylesi anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptığı için de teşekkür etti.

 

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit
Günay Kibrit öncelikle böylesi güzel bir gecede emeği geçen herkese teşekkür etti. Kibrit, “önümüzdeki engelleri kaldırma gayretimiz için böylesi anlamlı bir etkinlikle her zaman bizlerle olan ve destek veren Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi, Meral Eroğlu’na ve bu geceki bu anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapan İskele Belediyesi’ne ve gösterdiğimiz bu farkındalık gayreti için destek çıkan, yanımızda olan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na teşekkür ederim” dedi. Kibrit ayrıca, bu etkinlikler sayesinde daha özgür, daha rahat ve daha kendinden emin şekilde yaşama noktasına geleceklerine inandığını belirtti.
Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar
Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, müzik ve fotoğrafın böylesi anlamlı bir etkinlikte buluştuğunu, farkındalık adına gerçekleştirilen bu etkinlikle, hedeflerinin engelleri aşmak değil engelleri ortadan kaldırmak olduğunu, gösterilen çabanın engelleri kaldırmak umuduyla yapıldığını söyledi. Tanpınar “Engelli vatandaşalarımıza daha özgür bir ülke için ülke genelinde bir seferberlik başlatıyoruz, bu farkındalığın tüm kesimler tarafından ortaya konması gerektiğine" dikkat çekerek bu "amaçta seferber olan herkese teşekkür ederim” dedi.


Çağdaş Müzik Derneği Başkanı Ersin Tünay
Çağdaş Müzik Derneği Başkanı ve Koro Şefi Ersin Tünay ise, 1995 yılından beri engellilerin yanında olan ve “engellilerin annesi” olarak tanımladıkları Eroğlu’na, kendilerini en güzel şekilde ağırlayan Sadıkoğlu’na ve katkı koyan Telsim ile FODER’e teşekkür etti. Tünay, “Müzik sevginin, sevgi de yaşamın kaynağıdır” dedi.


İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu
Hasan Sadıkoğlu ise konuşmasında, böylesine anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı duymuş olduğu mutluluğu dile getirdi. İskele Belediyesi’nin bu tür etkinliklere her zaman destek verdiğini kaydeden Sadıkoğlu, etkinlik vesilesi ile 2015 Ağustos ayı içerisinde hayata geçirmeyi planladıkları “Engelli Rehabilitasyon Merkezi ve Engelli Konaklama Oteli” projesinin müjdesini de ilk kez bu etkinlikte vermiş oldu. Hasan Sadıkoğlu, "İnsan hayatında asıl olan bedensel engel değil, düşünce ve fikirlere engel koymadan yaşamaktır" diyerek bu tür projelere her zaman destek olunması gerektiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Eşi Meral Eroğlu
Cumhurbaşkanı’nın eşi Meral Eroğlu yaptığı konuşmada, etkinliğin gerçekleştirilmesinde birçok kurum ve kuruluşun el ele verdiğini, bu birlikteliğin ve dayanışmanın ise kendisine büyük mutluluk verdiğini belirtti. Eroğlu, engellilerle bir aile olduklarını belirterek, her zaman evlatlarının yanında olmanın kendisi için bir onur olduğunu kaydederek, “Bütün çabam farkındalık yaratmak için” dedi. Meral Eroğlu konuşmasının sonunda konser ve sergi etkinliğine katkı koyan herkese, ev sahipliği yapan İskele Belediyesi'ne teşekkür etti.

Sergi açlışının ardından saat 20:00’da Cumhurbaşkanı’nın eşi Meral Eroğlu’nun himayelerinde düzenlenen Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği ile Çağdaş Müzik Derneği Korosu’nun “Şarkılar Bizi Söyler” konseri gerçekleştirildi. Süper bir performans sergileyen koro izleyenlere coşku dolu, muhteşem bir gece yaşattı. Konserin sonunda Günay Kibrit, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na anı plaketi, Cumhurbaşkanı’nın Eşi Meral Eroğlu’na da çerçeveli hatıra fotoğrafı takdim etti. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’da Cumhurbaşkanı’nın Eşi Meral Eroğlu’na böylesi anlamlı bir etkinliğe destek olduğu için, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği ile Çağdaş Müzik Derneği Başkanlarına güzel ve anlamlı dayanışmaları için teşekkür plaketi sundu.

Okunma 9143 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli