İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Salı, 21 Aralık 2021 00:00

UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ!

 

FB IMG 1640105063600

 

 

UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ!

Üzerinde huzurla yaşadığımız vatan toprağının ve gölgesinde güvenle yaşadığımız bayrağımızın, Milli Mücadele yıllarımızın başkahramanları şehitlerimizi unutmadık, unutmayacak ve unutturmayacağız. Her fırsatta bıkmadan usanmadan, büyük bir gururla andığımız şehitlerimizi 21-25 Aralık tarihleri arasında ölümsüzleştirmeye devam edeceğiz. 

ŞEHİTLERİMİZİ ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne bağımsızlığı kazandıran, Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinde, vatan toprağı uğruna gözlerini bile kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimiz için, 21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası kapsamında özlem ve şükranla anıyoruz. Ada genelinde törenleri düzenlendiği Şehitler Haftası dolayısı ile İskele’deki anma töreni de Larnaka Şehitler Anıtı önünde düzenlendi. 

ŞEHİTLER İSKELE’DE ANILDI 

Üzerinde huzurla, güvenle yaşadığımız kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da unutulmadı. Kıbrıs Türk halkında çok önemli bir yere sahip kahraman şehitler, bir kez daha, rahmet, minnet ve şükranla anılıyor. 21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla İskele’de, Larnaka Şehitler Anıtı önünde düzenlenen tören, protokol sırasına göre çelenklerin anıta konmasıyla başladı. Törende saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Şehitleri anma töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise GKK adına Piyade Yüzbaşı Emre Yazıcı yaptı. 

YAZICI: “GEÇMİŞİMİZİ ASLA UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısı ile İskele’de Larnaka Şehitler Anıtı önünde düzenlenen törende konuşan Piyade Yüzbaşı Emre Yazıcı, 21 Aralık 1963 tarihinden önemli notlar aktardı.

58 yıl önce yaşanan katliamda yaşlı-genç, kadın-erkek ve çocuk demeden çok sayıda masum insanın katledildiğini hatırlatan Yazıcı, bugünün vatan için, canlarını verenlerin şehitlik mertebesine ulaştığı gün olduğunu belirtti. 

Geçmişimizi asla unutmadık, unutturmayacağız diyen Piyade Yüzbaşı Yazıcı, ‘iki egemen eşit devlet olgusundan, toprağımızdan, özgürlüğümüzden ve bayrağımızdan asla vazgeçmeyeceğiz’ dedi. Yazıcı konuşmasının sonunda ise bayrağımıza kanlarıyla al rengini, canlarıyla ak rengini veren kahraman şehitleri saygıyla andı. 

ŞEHİTLER ŞİİRLERLE ANILDI

Larnaka Şehitler Anıtı önünde düzenlenen törende günün anlamına uygun şiirler de okundu. Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencisi İsmail Efe Sefer ‘Şehidime’, İskele Ticaret Lisesi öğrencisi Tuğçe Çınçar ‘Kanlı Zulüm’, Bekirpaşa Lisesi öğrencisi Sıla Günenç ‘Canbolat Gibi’ İskele Evkaf TMK Öğrencisi Ali Anıl Dişli de ‘Mücadele’ isimli şiirlerini okudular. 

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA OKUNDU

İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, GKK adına Piyade Yüzbaşı Emre Yazıcı, KTBK adına Personel Albay Erkut Ekimci, İskele Polis Müdürü Kazım Kuni, İskele Sivil Savunma Bölge Müdürlüğü adına Barış Çavlan, siyasi parti temsilcileri, dernekler, askeri erkân kurum ve kuruluş temsilcileri ile okullar katıldı. Tören Din İşleri Görevlisi Fedakar Aydın’ın şehitlerimiz anısına okuduğu dua ile son buldu.

Okunma 1051 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli